Ceralbin page image

ZSÍROS BŐR: SZÜKSÉGES A HIDRATÁCIÓ? ÍGY ÁPOLD A ZSÍROS BŐRÖDET!

Az oldalunkon már nagyon sokszor volt szó száraz bőrről, rengeteg tanácsot adtunk már nektek száraz bőr ápolásához, ugyanis mondhatni ez a szakterületünk. A Ceralbin valamennyi terméke száraz, illetve érzékeny bőr hidratálására, ápolására lett kifejlesztve. De mi a helyzet a zsíros bőrrel? Azt nem kell hidratálni?

A bőrtípusokról

Alapvetően négyféle bőrtípust különböztetünk meg: normál, száraz, zsíros és kombinált bőrt. Mik ezeknek a jellemzői? A normál bőr a kiegyensúlyozott bőrre vonatkozik, főbb jellemzői: nem túlzottan száraz, de nem is zsíros, pórusai nem tágak, nincsenek rajta akné, nem feszül, és az irritáció is nagyon ritka jelenség. Ezzel szemben a száraz bőr esetben már fellépnek problémák, leginkább az, hogy kevesebb faggyút termel, lipidhiány alakul ki, így a nedvesség nem marad meg a bőrben, jellemzői: feszült, pikkelyes és durva tapintású, gyakorta viszket, hámlik. Ennek ellentéte a túlzott faggyú termelés miatt kialakult zsíros bőr, jellemzői: qyorsan zsírosodik, és láthatóan nagyon fénylik, pólusai tágak és tömöttek. A kombinált bőr pedig több bőrtípus kombinációja, jellemzően az arcon T alakban (a homlok, és az orr vonalában) jelentkezik a zsíros bőr, a többi pedig száraz.

A zsíros bőr ápolása

Miután tisztáztuk, hogy milyen bőrtípusok vannak, és melyek a különböző típusok legjellemzőbb jegyei, nézzük meg, hogy hogyan kell megfelelően ápolni a zsíros bőrt! A zsíros bőrű emberek faggyúmirigyei a szükségesnél több faggyút termelnek, ezért zsírosodik el a bőr, ami fényes bőrhöz, eltömődött pólusokhoz, és pattanáskhoz vezethet. Éppen ezért ebben az esetben nem a hidratálás a bőrápolás legfontosabb lépése, mint a száraz bőr esetében, hanem a tisztítás. A kulcs a megfelelő higiéniai rutin kialakításán van, amibe beletartozik a bőr tisztításán kívül a gyakori ágynemű csere, a sportolás utáni azonnali zuhanyzás, a haj tisztán tartása, ruhák összetételének megválogatása is.

Szükséges hidratálni a zsíros bőrt?

Teljesen természetes, hogy felmerül benned a kérdés: akkor nm is kell hidratálni a száraz bőrt? Sajnos nagyon sokak fejében él ez az elképzelés, azonban ez nincs így! A zsíros bőr esetében is -mint ahogyan minden más bőrtípusnál- nagyon fontos a hidratálás, a hozzáadott nedvesség biztosítása. A legtöbb zsíros bőr vízhiányos is egyben! Ráadásként, ha olyan erős hatású tisztító készítményeket használunk, mint a radír, akkor fokozottan szüksége van a bőrnek az ápolásra. Fontos, hogy olyan krémet válassz, amik nem nehezítik el a bőrödet, nincsenek tele mindenféle mesterséges kemikáliákkal, ugyanis ezek még tovább tömíthetik a pólusokat! A Ceralbin hidratáló krém kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, ráadásul gyógyszertári minőségben, így zsíros bőr hidratálásához is tökéletes választás lehet!