Ceralbin page image

A leggyakoribb bőrproblémák és kezelésük

A bőr szervezetünk külső védekező rendszere, megannyi káros hatásnak van kitéve az év minden napján, nem meglepő hát, hogy a sok káros hatás miatt sérüléseket szenved el, aminek következtében különböző bőrproblémák keletkeznek. Mik ezek közül a leggyakoribbak, és hogyan lehet ezeket kezelni? Mutatjuk!

A leggyakoribb bőrproblémák: ekcéma

Az egyik leggyakoribb bőrprobléma az ekcéma, aminek több fajtája is létezik. Az ekcémák általában elhúzódó, vissza-visszatérő megbetegedések. Kezeléséhez szakemberhez tanácsos fordulni, aki felderíti a probléma valós okát, és kezelési tervet állít fel. Az ekcéma tünetei: vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger, allergiás reakció fellépése természetes anyagok hatására. Az ekcéma nem minden esetben gyógyítható, de kezelhető. Az ekcémás tünetek általában szteroid készítményekkel kezelhetők. Emellett fontos a bőr megfelelő hidratálása is. ehhez mi a Ceralbin hidratáló krémeket ajánljuk, amik kizárólag gyógyszertári minőségű természetes anyagokból állnak.

A leggyakoribb bőrproblémák: pikkelysömör

A pikkelysömör az emberi szervezet egészét érintő gyógyíthatatlan betegségnem csupán egy bőrprobléma, a bőrgyógyászati megbetegedések egyik legnagyobb csoportját alkotja. Körülbelül 200 ezer magyar embert érint ez a probléma napjainkban. A pikkelysömör egy olyan autoimmun betegség, ami genetikai alapon alakul ki, és bőrproblémákkal jár együtt. Nevét onnan kapta, hogy vaskos, pikkelyes felrakódásokra hasonlító elváltozásokat okoz a bőrön. Enyhe esetben külsőleg különböző ecsetelőkkel kezelik, előrehaladott állapotban szükség lehet gyógyszeres kezelésre is.

A leggyakoribb bőrproblémák: akne

A fiatalok, tinédzserek körében az akne a leggyakoribb bőrprobléma, de a felnőttek körében sem ritka. Az akne úgy alakul ki, hogy a bőr pórusain keresztül távozó faggyú valamint az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, ennek jól látható jeleni vannak: pattanások jelennek meg leginkább az arcon, ritkább esetben a test többi területén is: vállon, mellkason, háton. Az akne kezelésére nagyon sok kozmetikumot lehet találnia drogériák polcain, de súlyos esetben érdemes szakembert felkeresni a problémával, ugyanis a túlzott faggyútermelődés hátterében állhatnak hormonok is.

A leggyakoribb bőrproblémák: száraz bőr

A pattanásos bőr mellett a száraz bőr is tud problémákat okozni. A száraz bőr kevés faggyút termel, ezért kevés nedvességet képes raktározni. Sokszor fénytelen, vékony, és bizony olyan kellemetlen tünetei lehetnek, mint a hámlás, viszketés, aprósebek, és fájdalom. Minden bőrtípus esetében fontos a megfelelő táplálás, hidratálás, de a száraz bőr esetében erre kiemelten oda kell figyelni. Egy kifejezetten száraz bőr ápolására létrejött hidratáló készítménnyel, amilyenek a Ceralbin termékei is egyszerűen orvosolni lehet a problémát. Ide kattintva nézz szét a webáruházunkban!