Ceralbin page image

MIKOR HIDRATÁLJ ÉS MIKOR NE? TIPPEK A BŐRHIDRATÁLÁSHOZ

Annyit lehet olvasni, hallani a bőrápolás fontosságáról, amiben a leginkábba a hidratálást szokták kiemelni, és mi is annyiszor írtunk már ennek fontosságáról, de vajon tényleg minden esetben szükség van a bőrnek hidratálásra? Mikor kell és mikor nem hidratálni?

Miért kell a bőrt hidratálni?

Egyáltalán miért kellene hidratálnod a bőrödet? A bőrünk a külső védelmi rendszerünk, ami a mindennapok során megannyi külső hatásnak van kitéve, ezek pedig gyengítik, károsítják. Ha azt szeretnéd, hogy ápolt, egészséges és ragyogó legyen! A bőrödnek szüksége van hozzáadott nedvességre, akár hiszed akár nem, még egészen fiatal korban is! A hidratálókrémek tartósan feltöltik a bőr nedvességraktárait, így élettel télivé, ellenállóvá varázsolják! A hidratálás hatására a bőr nedveségtartalma megemelkedik, kisimul, puha és friss lesz.

Mi történik, ha nem hidratálsz?

A fokozott vízvesztés száraz, durva tapintatú, hámló, pikkelyes bőrt eredményez, ami feszül, viszket, sőt még fájdalmat is okozhat, apró sebek jelenhetnek meg. Gondolj csak bele, hányszor fordult elő veled telente, hogy sebesre fújta a hideg tél a kezedet?! Megfelelő hidratálással ez is elkerülhető! Ráadásul a nem megfelelő hidratálás korai ráncok kialakulásához is vezethet, ugye ezt te is szeretnéd elkerülni? A különböző hatások miatt, mint a téli hideg, száraz levegő, a nyári magas UV sugárzás, verejtékezés, nem megfelelő kozmetikai szerek miatt sokat veszíthet a nedvességéből a bőr, a hidratálás során ezt kell külsőleg (krémekkel) és belsőleg (megfelelő folyadékfogyasztással) pótolni.

Hogyan hidratálj?

Minden bőrtípusnak szüksége van a hidratálásra, nemcsak a száraz, vízhiányos bőrnek! Ezért ügyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyassz (napi 2-3 liter), és szerezz be egy hidratáló készítményt! Mi a Ceralbin külön erre a célra kifejlesztett univerzális kenőcsét ajánljuk. Ez a készítmény úgy lett megalkotva, hogy a legtökéletesebb legyen számodra is! Kizárólag gyógyszerészetileg bevizsgált természetes összetevőkből áll, és teljes egészében magyar termék! Olyan hidratáló összetevőket tartalmaz, mint a gyapjúzsír, vagy méhviasz.

Mikor kell hidratálni?

Szakemberek javaslatai szerint hidratálni minden nap kell, a bőr tisztítását követően. A leghatékonyabb felszívódás és ápolás érdekében a tiszta és még enyhén nedves bőr a legjobb arra, hogy hidratáló krémmel kezeld. Ezért miután alaposan megtisztítottad a bőrödet, eltávolítottad a sminket, erre alkalmas készítményekkel, ezt is leöblítetted, csak azután kezeld az arcbőrödet! Ne feledd a tested többi felületét sem zuhanyzás, vagy fürdés után hidratálni! Sőt a Ceralbin kettős hatású fürdőkrémjével, ami egyszerre tisztít és hidratál, már a zuhany alatt, vagy a kádban is gondoskodhatsz bőrödről!