Ceralbin page image

BŐRSZÁRAZSÁG NYÁRON: MI OKOZHATJA?

A bőrszárazág leginkább a téli hónapokban, a hűvös időben, a fűtési szezonban szokott jelentkezni, de mi van akkor, ha neked nyáron is száraz a bőröd? Mutatjuk mik lehetnek a nyári bőrszárazság okai!

Nem csak télen lehet száraz a bőr

Bár leggyakrabban tényleg a téli hideg idő, szeles időjárás, nem megfelelő páratartalom, a környezet egyéb viszontagságai okozzák a bőrszárazságot, nem ez az egyetlen ok arra, hogy kiszárad a bőr. Az év minden napján kiszáradhat a bőr különböző behatások miatt, vagy bármilyen más ok következtében is. Ha nem ápoljuk, hidratáljuk megfelelően a bőrt, vagy valamilyen betegség áll a probléma hátterében, akkor teljesen természetes, hogy annak ellenére, hogy nincsen csípős hideg kiszárad a bőrünk. Sőt vannak bizonyos tényezők, ami miatt nyáron is kiszáradhat a bőr.

Mi okozhat bőrszárazságot?

A bőrszárazságnak számtalan különböző oka lehet. A nem megfelelő ápolás is oda vezethet, hogy felborul a bőr vízháztartása és kiszárad. Bármennyire furcsának tűnik, ebbe az étkezés, és a megfelelő folyadékfogyasztás is közbe játszhat. A megfelelően hidratált bőrhöz helyesen és változatosan kell étkezni, naponta legalább 2,5-3 liter folyadékot fogyasztani, és rendszeresen hidratáló krémet használni. Ha mindezek ellenére is száraz a bőr, akkor az is előfordulhat, hogy a rossz genetika, vagy valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben. Vitamin hiány is okozhatja a bőr szárazságát, illetve az öregedés természetes velejárója is. A bőrszárazságnak lehetnek az okai a különböző bőrirritációk, allergia, komoly bőrgyógyászati betegségek, jelezhet olyan belgyógyászati problémát, mint például vashiány, vérszegénység vagy pajzsmirigy rendellenesség, daganat, de lehet pszichés oka is, illetve valamilyen gyógyszer mellékhatása. Ezért, ha a hidratálás, odafigyelés mellett sem múlik el rövid időn belül, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

Miért szárad ki nyáron a bőr?

Nyáron nincsen hideg, és a szél sem fúj, de más tényezők okozhatnak bőrszárazságot. Rögtön a lista elején szerepel a nap. A nap káros sugarai egyre veszélyesebbek, a túlzásba vitt napozás, és a nem megfelelő védelem pedig súlyos bőrproblémákhoz vezethet. A nem megfelelő folyadékpótlás szintén kedvez a bőrszárazságnak, ahogyan a gyakori zuhanyzás, kézmosás, kemikáliák használata. A forró víznek is alapvetően bőrszárító hatása van, és sajnos számos drogériában kapható bőrtisztító készítménynek is. Ha a melegben gyakran veszel frissítő fürdőt, vagy zuhanyt, akkor javasoljuk, hogy olyan készítményt válassz, ami kíméletes a bőrhöz. A Ceralbin fürdőkrémje tökéletes választás, hiszen nemcsak kíméletesen tisztít, hanem egyben ápol is, már a víz alatt. Az uszodák klóros medencéje szintén nem kedvez a bőrnek. A megoldás az, hogy ebben az időszakban is odafigyelünk a megfelelő hidratálásra, ehhez minden szükséges készítményt megtalálsz webáruházunkban IDE kattintva!