Ceralbin page image

SZÁRAZ, KICSEREPESEDETT AJKAK: ÍGY KEZELD HATÉKONYAN

A száraz, cserepes ajkak nagyon zavaróak tudnak lenni, mindamellett, hogy nem is esztétikusak. Szerencsére magannyi csodás anyag van, amikkel egyszerűen lehet kezelni. Mutatjuk hogyan szabadulhatsz meg szára, kicserepesedett ajkaidtól!

Száraz, kicserepesedett ajkak kezelése

Ha száraz és kicserepesedett az ajkad, akkor itt az ideje, hogy elkezd kezelni! Hogyan? Rögtön a legnagyobb hibával kezdenénk a tanácsadást, hiszen a legtöbben ilyenkor nyalogatni szokták a szájukat, azonban ez a legkevésbé sem segít, épp ellenkezőleg, csak tovább rontja a helyzetet! Ne nyalogasd kiszáradt ajkaidat, inkább kezd el kezelni! Ha nem kezdjük el időben a kezelést, akkor sebek is keletkezhetnek. A megoldás mindenképpen az ajkak ápolása lesz. Különböző természetese anyagok is segíthetnek ebben, a házi praktikák is hatásosak lehetnek az ajakápolószerek mellett.

Száraz, kicserepesedett ajkak kezelése otthoni praktikákkal

Számos hatásos szer megtalálható az otthonunkban is, amik bevethetőek a száraz, kicserepesedett ajkak kezelésére. Az egyik leghatékonyabb a méz. A mézet már nagyon régóta használják az orvostudományban, sebek kezelésére, illetve megannyi kozmetikumnak is az alapanyaga, ugyanis nyugtató és hidratáló hatása van. A legjobb, ha lefekvés előtt kensz egy vékony réteg mézet az ajkakra. Szintén nagyon jó hatása van, ha olíva olajat kensz egy finom rétegben az ajkaidra, kifejezetten hasznos azért, mert sok benne az antioxidáns és a sejtvédő hatású E-vitamin, akár kókuszolajat, vagy mandulaolajat is használhatsz. A kókuszolaj például nemcsak, valamint védi, nyugtatja, puhítja az ajkakat, hanem segíti a sebek gyógyulását is.

Tanácsok száraz, kicserepesedett ajkak kezeléséhez

Ha nem szeretnél otthoni praktikákkal kísérletezni, egy olyan készítményt szeretnél, amit bármikor bevethetsz, amikor úgy érzed, hogy húzódnak az ajkaid, akkor egy ajakápolóra lesz szükséged. A Ceralbin ajakápoló -ahogyan az összes Ceralbin termék is- kizárólag gyógyszerészeti minőségű természetes alapanyagokat tartalmaz, azokból viszont a legjobbakat. Szinte az összes fent felsorolt csodálatos anyag belekerült a mi kis tégelyünkbe is, amit egy kis vanília illattal fűszereztünk. Méhviasz, kamillaolaj, kókuszolaj, mandulaolaj, ricinusolaj, és kakaóvaj csodás hatásai fogják puhává varázsolni az ajakidat. A kémiai anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, amik tovább rontják az ajkak állapotát, a kámfor vagy fenol tartalmú kozmetikumokat mindenképpen kerüld el, mert ezek szárító hatásúak! A legjobb, ha teljesen természetes összetevőkből álló terméket választasz. Emellett ügyelj a szavatossági időre is, hiszen a jótékony hatások csak egy bizonyos ideig tartanak, lejárt termékektől nem szabad csodát várni! Szerezd be ITT a legjobb természetes ajakápolót!