Ceralbin page image

ISMERD MEG KÖZELEBBRŐL AZ UREÁT!- MI EZ, MIRE JÓ AZ UREA?

Ureás krém- sokszor halljuk ezt a kifejezést, de az urea nem egy olyan növény, mint a kamilla vagy az Aloé Vera, hogy mindenki könnyedén be tudja azonosítani, mi is ez. Az Urea egy nagyon csodálatos anyag, amit a kozmetikumokban nagyon jól fel lehet használni, ugyanis ez egy olyan színtelen és szagtalan, szilárd, természetes anyag, ami hozzájárul a bőr megfelelő hidratáltságához. Ismerjük meg közelebbről!

Mi az az Urea?

Az Urea nem más, mint egy olyan a szobahőmérsékleten színtelen és szagtalan szilárd anyag, amelyet anorganikus sókból, káliumcianátból és ammóniumszulfátból lehet előállítani. Nem a természetben fordul elő, mint a kamilla virág, az uborka, a méz, vagy egyéb olyan anyag, amikkel olyan sokszor találkozni a drogériák polcain rejlő dobozokon, de mégis egy természetes anyagról beszélünk. Az urea természetes anyag, ugyanis természetes, szerves alkotórészként jelen van a külső epidermisben. Sokan nem tudják, de ez a legfőbb végterméke a fehérje-anyagcserének, ez azt jelenti, hogy majdnem minden testfolyadékban megtalálható. Az izzadságban is, így a bőr természetes hidratálójaként is funkcionál. Bőrbetegségek, bőrszárazság esetében ez az ureakoncentráció csökken le valójában. Szerencsére ez urea tartalmú hidratálókkal könnyedén pótolható.

Az Urea az egyik leghatékonyabb hidratálóanyag

Sokak szerint az Urea az egyik legjobb hidratálóanyag, és mi egyet értünk ezzel. Nem véletlenül hidratáló készítményeink egyik fő összetevője. Az urea legfőbb feladata a bőrön belül az egészséges nedvességtartalom megőrzése, ez felel azért, hogy a bőr rugalmas, puha és fiatalos maradjon. Az Urea tehát természetes formáan is megtalálható a bőrön, azonban különböző hatások miatt (öregedés, bőrbetegségek, például pikkelysömör) ennek koncentrációja csökkenhet. Ezért fontos a pótlás, amit Urea tartalmú hidratáló készítményekkel lehet megtenni. Ha csökken az Urea szintje, akkor a bőrön feszülő érzést, dehidratáltságot, viszketést lehet érezni. Az urea gyakorlatilag segít felgyorsítani a bőr megújulási folyamatát, ami elengedhetetlen a hatékony hidratációhoz.

Urea alapú hidratáló készítmények

A Ceralbin hidratáló készítmények megalkotásakor Dr. Argay Márton gyógyszerész ennek a csodálatos anyagnak a hatását használta fel, hogy minden eddiginél hatásosabb hidratáló krémet állítson elő, ami felveszi a harcot a bőr kiszáradásával szemben. Az Urea tartalmú krémünk a bőr mélyebb rétegeibe bejutva azonnal kifejti jótékony hatását, fiatalossá és puhává varázsolja a bőrt. Készítményeink kizárólag gyógyszerészetileg bevizsgált természetes összetevőkből állnak, így az irritáció esélye nagyon minimális. Bátran ajánljuk mindenkinek, aki száraz, érzékeny bőrrel küzd. Ide kattintva tudtok rendelni!