Ceralbin page image

A LEGGYAKORIBB BŐRPROBLÉMÁK NYÁRON, ÉS A KEZELÉSÜK

Bár a legtöbbünk bőrének a téli hideg, cudar időjárással gyűlik meg a baja, a nyáron sem szűnnek meg a bőrproblémák, sőt vannak olyanok, amik ilyenkor jelentkeznek csak igazán. Nézzük, mik a leggyakoribb nyári bőrproblémák, és mit lehet tenni ellenük!

Napégés

Nyáron talán ez az egyik legfőbb bőrprobléma, amivel szinte mindenki találkozott már. Nagyon szeretjük a napsugarakat, de sajnos a túlzott napozástól, túl sok ideig való napon tartózkodástól leéghetünk. Ez nem csak kellemetlen fájdalommal jár együtt, hanem köztudott módon a napégés növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát. Megelőzés gyanánt viselj kalapot, hosszú ruházatot, és használj megfelelő erősségű napvédőt megfelelő időközönként!

Napallergia

Egy másik tipikus nyáron jelentkező bőrprobléma, ami szintén a napsütés miatt alakul ki. Jellemzően apró, csalánkiütés szerű kiütések jelentkeznek a bőrön, napfényre vörös és rendkívül viszkető dudorok jelenhetnek meg. Megelőzésképpen a fentebb leírt módszer ajánlott: kerülni a tartós napon való tartózkodást, hosszú ruhában lenni, és napvédőt használni.

Hőkiütés

Sokan összekeverik a hőkiütést a napallergiával, pedig a kettő különböző dolog. A hőkiütésnek a meleghez, az izzadáshoz van köze, egészen pontosan a blokkolt izzadtság okozza, ez azt jelenti, hogy az izzadság nem tud kijutni a felszínre, ez pedig apró dudorokat okoz bőr alatt. Ez ellen könnyed pamut öltözék viselésével lehet védekezni.

Májfoltok

Meleg hatására erősödhetnek a májfoltok, ha ilyen problémád van, akkor konzultálj mindenképpen szakemberrel!

Akné

Nyáron az izzadás mértéke sokkal magasabb, mint az év más szakaszaiban, és ez teljesen normális, a szervezetnek egy automatikus válaszreakciója a melegre. Azonban sajnos amikor az izzadság, a baktériumokkal és olajok keverednek a bőrön eltömíthetik a pólusokat, ez viszont aknékhoz vezet. Ez ellen úgy védekezhetsz, ha a szokottnál is gyakrabban tisztítod meg a bőrödet, amikor csak tudod, akár a munkahelyeden is szárazra törlöd a bőröd. Fontos, hogy gyakran mosd a ruháidat is, ne csak a hétköznapi viseletet, hanem a fejpántokat, kalapokat, ágyneműt, törölközőket is!

Szőrtüszők

Nyaranta a haj és a szőrtüszők könnyebben elfertőződhetnek, mint bármelyik más évszakban, ezt biztosan te is tapasztaltad. Ezek gyakran pattanásnak tűnnek, de valójában nem azok. Gyakori zuhanyzással és a szűk ruhák viselésének elhagyásával lehet ellene védekezni.

Bőrszárazság

A bőrszárazság egy tipikus téli bőrprobléma, de gyakran nyáron is előfordul, méghozzá a sok fürdés miatt. A víz és a különböző kozmetikumok száríthatják a bőrt, a klóros uszodákról pedig már ne is beszéljünk. Ha feszülő, viszkető, hámló bőr tüneteit észleled, akkor mindenképpen kezdj el a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítani a megfelelő hidratációra. Szerezd be ehhez a tökéletes termékeket, amik nemcsak nagyon hatékonyak, hanem teljesen természetesek, és 100%-ig magyar eredetűek webáruházunkban!