Ceralbin page image

MIT TEGYEK, HA HÁMLIK A BŐRÖM? HÁMLÓ BŐR ELLENI KISOKOS

A hámló bőr, mindazon túl, hogy nem esztétikus látvány megannyi kellemetlenséget is tud okozni, ráadásul nem kevésszer viszketéssel, sőt akár fájdalommal is együtt járhat. Mit tehetsz, ha hámlik a bőröd? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a hámló bőrrel kapcsolatban.

Mi okozza a hámló bőrt?

Ahhoz, hogy orvosságot találjuk a hámló bőrre, először a probléma okát kell kiderítenünk. A hámló bőrt a legkülönfélébb okok okozhatják, külső vagy belső tényezők is. Az egyszerű bőrszárazságtól kezdve súlyos bőrgyógyászati, és más betegségek is állhatnak a háttérben. A bőr hámlását okozhatja, a dehidratáltság, napégés, gombás fertőzés (ez főleg a hajlatokban jellemző), kiválthatja allergia, szteroid tartalmú készítmények nem megfelelő alkalmazása, nem ritka az ekcéma, állhat táplálkozási hiány is a háttérben, de olyan szervi betegségek is, mint a cukorbetegség, májbetegség, pajzsmirigy rendellenesség. Amennyiben az otthoni kezelés hatására nem múlik el a hámlás, bőrszárazság, szakemberhez kell fordulni az előbb leírtak miatt, és egy alapos kivizsgáláson átesni. Mielőtt nagyon megijednél, eláruljuk, hogy a hámló bőrt a legtöbb esetben külső tényezők okozzák (allergia, napégés, bőrszárazság) és nagyon egyszerűen lehet ezeket kezelni.

Hámló bőr ápolása otthon

Amennyiben olyan külső tényezők okozzák a bőr hámlását, mint a napégés, vagy kiszáradás, hidratálásra van szükség. Külső- valamint belső hidratálásra egyaránt. Sokan megfeledkeznek ennek a fontosságáról, és éppen ekkor kezd el felborulni a bőr vízháztartása, kiszárad, aminek a következtében olyan kellemetlen tüneteket produkál, mint a hámlás, bőrpír, viszketés, kisebesedés, fájdalom. A hidratálás kívülről és belülről is nagyon egyszerű. A belső hidratáltsághoz csupán napi 2-3 liter folyadék elfogyasztására van szükséged, a külső hidratáláshoz pedig egy megfelelő hidratáló készítményre.

Milyen készítményeket javasolt használni hámló bőrre?

Hámló bőrre a legjobbak az olyan hidratál készítmények, amelyek nem tartalmaznak mesterséges összetevőket, természetes úton veszik fel a harcot a száraz bőr ellen. A mesterséges összetevőket tartalmazó kozmetikumok ugyanis irritációt, allergiás reakciót okozhatnak, amik csak tovább rontják a helyzetet. Az olyan természetes készítmények, mint a Ceralbin univerzális kenőcs, vagy Ceralbin hidratáló testápoló, nem okoznak sem bőrirritációt, sem más kellemetlen mellékhastást, természetes összetevőik beépülnek a bőrbe, és hatékonyan fejtik ki a hatásukat. Hatékonyságukra nemcsak a gyógyszerészeti bevizsgálás, hanem a sok értékes visszajelzés a garancia. Használd őket, amilyen gyakran csak szükségét érzed. Az univerzális kenőcsnek kissé zsíros állaga van, hatékonyan hidratál, de nem szívódik be olyan gyorsan, mint a testápolónk, ezért ezt célszerű zuhanyzás után használni.