Ceralbin page image

A BŐRPIROSSÁG OKAI- EZEK OKOZZÁK A BŐR KIPIROSODÁSÁT LEGGYAKRABBAN

Gyakran előfordul, hogy a bőr valamilyen okból kipirosodik, de vajon mi lehet a kiváltó ok? Az alábbiakban összeszedtük a bőr kipirosodásának leggyakoribb okait. Amit érdemes tudni ezzel kapcsolatban, hogy az arc kipirosodásának közvetlen oka, hogy a bőr alatti apró vérerek kitágulnak és megtelnek vérrel, ez azonban több tényező hatására is kialakulhat, amiket lentebb mutatunk be részletesen.

A bőrpirosság gyakori oka a pirulás

A pirulás akkor szokott a leggyakrabban megtörténni, amikor vagy zavarban érezzük magunkat, vagy pedig kissé idegesek leszünk, ilyenkor a szervezetünk a szokottnál több adrenalint termel, ezek pedig kitágítják az ereket. A pirosodás miatti szorongás még inkább fokozhatja a folyamatot.

A bőrpirosság gyakori oka a allergiás reakció

Ha a szervezet valamilyen anyagra allergiás, azt is pirosodással jelezheti. Allergiás reakció a legkülönbözőbb dolgokkal szemben felléphet, de gyakran a különböző mesterséges kozmetikumok is kiválthatnak ilyen tüneteket. Ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor válaszd a kizárólag természetes anyagokkal rendelkező, gyógyszertári minőségű Ceralbin termékeket.

A bőrpirosság gyakori oka a meleg

Meleg hatására is kipirulhat a bőr, ehhez nem feltétlenül kell meleg hőmérséklet, elég, ha a szervezet meleget érzékel, ez bekövetkezhet magas sportaktivitás, vagy kemény fizikai munka hatására is. Ebben az esetben a szervezet mindent megtesz, hogy lehűtse magát, ezért kitágítja az ereket, ez pedig pirosodáshoz vezet. Fontos elmondani, ha ehhez egyéb tünet is járul például láz, vagy fáradtság, akkor az súlyos betegségekre is utalhat, éppen ezért szakemberhez kell fordulni vele.

A bőrpirosság gyakori oka az alkohol

Az alkohol köztudottan felviszi a vérnyomást, ami természetesen az erek tágulásával is együtt jár, innen pedig már mindenki tudhatja, hogy az arc kipirosodása következik. Rendszeres fogyasztás esetében a bőr pirossága is rendszeres, tartós lesz.

A bőrpirosság gyakori oka a különféle gyógyszerek alkalmazása

Sajnos egyes gyógyszerek is bőrpírt okozhatnak, főleg az antibiotikumoknak van ilyen mellékhatása, de a nitrátok, hormonrendszerre ható gyógyszerek, vízhajtók, fájdalomcsillapítók is a listán szerepelnek. Ha krónikus az elváltozás, akkor érdemes a kezelőorvosnak jelezni.

A bőrpirosság gyakori oka a hormonháztartás felborulása

A hormonok sok mindenre hatással vannak, így nem csoda, hogy a hormonháztartás felborulás aa bőrön is meglátszik, legyen az menopauza, hormonálisrendellenesség, vagy betegség. A klimax eredménye lehet hőhullám, amely egy hirtelen, intenzív melegségérzés, aminek hatására a szervezet, és az erek is azonnal működésbe lendülnek, ezt pedig bőrpír jelzi. Sajnos hormonális betegséges is bekövetkezhetnek, olyanok, mint a Cushing szindróma, a karcinoid szindróma vagy éppen a pajzsmirigy daganat, ezeknek is lehet a jele a bőr pirossága.

A bőrpirosság gyakori oka a rosacea

A rosacea az arc bőrén, azon belül is főleg a középső tájékon megjelenő, először csak időszakos, később állandósult bőrpír, ami egy, főleg a 30-60 év közti nőket érintő krónikus betegség. Kialakulásában a genetika, emésztési zavarok, napfénynek való kitettség játszhat legnagyobb szerepet, de okozhatja a hideg, meleg bizonyos italok, ételek és gyógyszerek is.