Ceralbin page image

MIRE FIGYELJÜNK A TAVASZI BŐRÁPOLÁS SORÁN?

Megérkezett a tavasz, aminek nemcsak mi, hanem bőrünk is nagyon örül. A hideg, szürke napok után lelkünknek, és bőrünknek is felüdülés egy kis napsütés. Azonban azért, mert véget értek a fagyok nem szabad teljese elhanyagolnunk bőrünk ápolását, sőt… Mutatjuk mire kell figyelni a tavaszi bőrápolás során!

A tavaszi bőrápolás legfontosabb lépése a vitaminhiány pótlása

Minden évszak, különböző módon ugyan, de igénybe veszi a bőrünket. A hideg, meleg napsütés, szél folyamatos váltakozása megviseli a szervezetet, és külső védelmi rendszerét: a bőrt is. Tavasszal az egyik legfontosabb dolog a bőrápolás szempontjában a téli vitaminhiány pótlása akár a megfelelő táplálkozással, akár kiegészítő vitaminokkal. A vitaminhiány miatt ugyanis a bőr nemcsak sápadtabb, hanem ellenállóképessége is alacsonyabb lesz. Jó tanács tavaszra és általánosságban: fogyasszunk minél több gyümölcsöt, zöldséget és igyunk naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot!

 

A tavaszi bőrápolás fontos része a tisztítás

A tavasz a megújulás évszaka, egy kis megújulás, frissítés pedig bőrödre is ráfér! Kezd a tavaszi bőrápolást a vitaminok pótlása után rögtön egy alapos tisztítással! Használj bőrradírt heti 1-2 alkalommal, de ne feledkezz meg utána a hidratálásról sem! Így könnyedén eltávolíthatod az elhalt hámrétegeket, felfrissítheted, ragyogóvá varázsolhatod bőrödet! A jó idő megjelenésével az izzadás is egyre gyakoribb, ami könnyedén eltömítheti a pólusokat, pattanásokat és mitesszereket okozva, ezért kiemelten fontos oda figyelni a napi bőrtisztításra is!

 

A tavaszi bőrápolásnál a fényvédelemre is ügyelni kell

Nagyon sokan hajlamosak azt hinni, hogy csak nyáron kell védekezni a nyár káros sugaraitól, pedig a tavaszi napsugarak is éppen annyira károsak, mint a nyáriak. Ezért ne feledkezz meg a fényvédőkrémekről sem, ha több időt tartózkodsz a napon! Egy nagyobb séta előtt is érdemes fényvédőkrémet használni, különösen azoknak, akik erre érzékenyek.

 

A tavaszi bőrápolás elengedhetetlen lépése a hidratálás

A bőr hidratálásának minden az év minden napján kiemelt jelentősége van, így tavasszal sem szabad megfelejtkezni erről a lépésről. A téli évszak nagyon megvisel a bőrt, a kinti hideg levegő, a szeles időjárás, és a benti fűtés által okozott száraz levegő is. A téli sérüléseket tavasszal kell helyrehozni. Ehhez a Ceralbin természetes összetevőkből álló gyógyszertári minőségű készítményei tökéletes megoldást biztosítanak.

IDE kattintva nézz szét a webshopban!