Ceralbin page image

FÜRDÉS VAGY ZUHANYZÁS? MELYIK JOBB BŐRÖDNEK?

Melyik a jobb? A fürdés vagy a zuhanyzás? Régóta megy a vita a kérdésen, ki erre esküszik, ki pedig arra. De vajon melyik a jobb a bőrödnek? Ebben a cikkben ezt fejtsük ki részletesen!

A fürdés vagy a zuhanyzás a jobb?

Kétségkívül mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Sportolás után, vagy reggelente egy gyors frissítő zuhany, legalább annyira jól tud esni, mint este egy kiadós pihentető fürdő. Vannak emberek, akiknek a rutinjukba egyszerűen csak a zuhanyzás fér bele, vagy éppen nem szeretik hosszas percekig „áztatni magukat”. És vannak olyanok is, akiknek fürödni egy külön szeánsz. Engedni egy kád forró vizet, megtölteni egy finom habfürdővel, indítani egy kis relaxáló zenét, jelenti a nap végén a jutalmat, a feltöltődést. Azonban nagyon sok olyan dolgot lehet olvasni, hogy a fürdés nem egészséges, tönkreteszi a bőrt. Mi ebben az igazság?

A fürdés tönkreteszi a bőrt?

Alapvetően nem magával a fürdéssel van probléma, hanem a forró vízzel. A forró víz ugyanis valóban szárítja a bőrt, de nemcsak fürdés közben, hanem ugyanúgy a zuhany alatt is, annyi a különbség, hogy fürdés közben több ideig van kitéve ennek a hatásnak a bőr. De ha te fürdés párti vagy, akkor nem kell most szomorúan lemondanod erről a kis kikapcsolódásról, ugyanis a tápláló fürdőkrémünk, segít, hogy bőröd a forró fürdő alatt is biztonságban legyen. Ez a szer nemcsak tisztít, hanem ezzel egyidejűleg hidratál is. Ahogy a Ceralbintól már megszokhattad kizárólag gyógyszerészeti minőségű természetes alapanyagokat tartalmaz, amik segítenek megőrizni bőröd puhaságát, hidratáltságát. Használata nagyon egyszerű: egyenletesen kend el a fürdőkrémet nedves bőrödön, majd öblítsd le. Továbbá azért sem szabad lemondani a fürdésről, mer több pozitív tulajdonsága is van: nyugtató hatású, csökkenti a mentális és érzelmi stresszt, egyes kutatások szerint hatékonyabb tisztálkodási forma, mint a zuhanyzás, a sportolás utáni meleg vizes fürdés még az izomlázat is csökkenti.

A zuhanyzás jobb a bőrnek?

Sokak szerint a zuhanyzás nemcsak higiénikusabb tisztálkodási forma, mint a fürdés, hanem a bőrnek is kedvezőbb. Ahogyan már fentebb is leírtuk, a hangsúly a víz hőfokán van, amennyiben 20 percig állunk a forró zuhany alatt, miközben szárító hatású kozmetikumokat használunk, akkor épp oly szárító hatása lesz a zuhanyzásnak is, mint a fürdésnek. A Ceralbin fürdőkrém zuhanyzás közben is ugyanolyan tökéletesen használható, mint fürdésnél. Szakemberek a rövid ideig tartó meleg-hideg vizes váltózuhanyt javasolják, mint legegészségesebb tisztítási forma, illetve azt, hogy egy kicsivel tekerjük visszább a hőfokot.

A fürdés vagy a zuhanyzást válasszam?

Ezt a kérdést nem szeretnénk eldönteni helyetted. Azt ajánljuk, hogy válaszd a számodra ideálisabbat. A bőröd állapotát nem az fogja meghatározni, hogy fürdesz, vagy zuhanyozol, hanem hogy hogyan ápolod. Ha kellő időt és energiát szánsz a bőrödről való gondoskodásra, akkor biztosan meghálálja. Ne csak a kádban vagy a zuhanyzóban gondolj rá, hanem utána is, ugyanis a tisztálkodás utáni bőrápolás is nagyon fontos. Ehhez a természetes összetevőkből álló, magas fokú hidratációt biztosító Ceralbin testápolót ajánljuk! Szerezd be webshopunkból a fürdőkrémmel együtt!