Ceralbin page image

TÉLI BŐRÁPOLÁSI TIPPEK: EZEK AZ EGYSZERŰ VÁLTOZTATÁSOK MEGNYUGTATHATJÁK SZÁRAZ BŐRÖD

Ugyanaz a bőrápolási rutin egész évben nem biztos, hogy olyan jól működik, ha a páratartalom lecsökken és beköszönt a hideg idő. A száraz levegő észrevehetőbbé teszi a finom vonalakat és a ráncokat, illetve fokozza a bőrszárazságot. A száraz, viszkető bőr kipelyhesedhet, megrepedhet és akár vérezhet is.

A száraz bőr megakadályozása és megnyugtatása érdekében a bőrgyógyászok pár apróbb változtatást javasolnak, amellyel sokat segíthetünk bőrünknek a tél folyamán.

 

A fürdőszobai rutin

A fürdőszobában sem árt néhány dologra odafigyelnünk, hogy ne ártsunk még inkább bőrünknek. Ha az alábbi tanácsokat megfogadjuk, akkor könnyebben kerülhetjük el a száraz bőrt:

 

A bőr szárazra törlése után azonnal használjunk hidratáló krémet

A kenőcsök, krémek és testápolók (hidratálók) a bőr meglévő nedvességének megtartásával működnek. Ezért fontos, hogy fürdés után legfeljebb pár perc után használjunk hidratáló krémet. A Ceralbin hidratáló testápolója pedig tökéletes választás lesz száraz bőrödnek, hiszen külön erre a bőrtípusra fejlesztettük ki természetes és hipoallergén összetevőivel.

 

Arcápolás télen

Arc és kézmosás után

Ahogyan fürdés után, úgy arc vagy kézmosás után is használjunk hidratáló kenőcsöt, amely hatékonyan ápolja a száraz bőrt már a mélyebb rétegekben. A zsírosabb összetételű kenőcsök nem csak ápolják, de védik is a bőrt a kiszáradástól és vízlepergető hatásuk miatt a környezeti hatások ellen is védelmet nyújtanak. A Ceralbin univerzális kenőcse olyan összetevőket tartalmaz, mint a méhviasz és a gyapjúzsír, amelyek együttesen még hatékonyabban hidratálják bőröd. Bátran ajánljuk a téli időszakban a puha és selymes bőrért.

 

Viselj ajakbalzsamot

A téli időszakban a száraz és a hideg idő meglehetősen könnyedén kiszáríthatja ajkaid, amely után kirepedezhet. Senki sem szereti a száraz ajkakat, így érdemes ebben az időszakban olyan ajakbalzsamot választani, amely zsíros összetételű, ezáltal mélyen hidratálja ajkaid. A Ceralbin ajakbalzsama tökéletes választás lesz a tél folyamán, a gyulladáscsökkentő kamilla hatásával.

 

Csak gyengéd, illatanyagmentes bőrápolási termékeket használjunk

Néhány bőrápolási termék, például a lúgos szappanok, túl kemény lehet a száraz, érzékeny bőr számára. A bőrgyógyászok az „illatanyag-mentes” feliratú termékek használatát javasolják.

Ha látod a „nem illatosított” szót, a termék olyan vegyszereket tartalmazhat, amelyek semlegesítik vagy elrejtik a többi összetevő szagát. Ezek a vegyi anyagok irritálhatják a száraz, érzékeny bőrt.

 

Viselj kesztyűt

A kezünk gyakran az első, amely kiszárad a tél folyamán. Éppen ezért a hűvösebb időben a legjobb, ha kesztyűt viselünk, hogy védjük bőrünket a hideg, száraz időtől. A kesztyű alatt azonban ugyanúgy használjunk hidratáló terméket, hogy 100%-ban védelmet nyújthassunk száraz bőrünknek.

 

Figyeljünk minden otthon használt termékre

Nem csak a kozmetikumok, bőrápolók esetében fontos kiválasztani a legmegfelelőbbet. A különböző mosószerek, öblítők, mosogatószerek mind árthatnak bőrünknek, ha valamilyen bőrt irritáló összetevőt tartalmaznak. Ennek elkerülése érdekében érdemes hipoallergén termékeket használnunk, amelyek nem okoznak további bőrszárazságot.

 

Kerüljük a közvetlen meleget

Télen a kandalló melege meglehetősen csábító lehet, azonban nem szabad túl közel kerülnünk hozzá. A közvetlen hőforrások, ahogyan a túlzottan meleg víz is fokozzák a bőrszárazságot. Éppen emiatt lehetőleg kerüljük el a száraz és túl meleg levegőt. Ha otthonunkban például száraz a levegő, érdemes párásítót használni, hogy a levegő nedvességtartalmát növeljük, ezáltal bőrünk hidratáltságát is fokozva.