Ceralbin page image

BŐRÁPOLÁSI TERMÉKEK, AMELYEKET FELEJTS EL!

Vannak termékek, amik ugyan csodákat ígérnek bőrödnek, mégis jobb, ha elkerülöd őket. A bőrgyógyászok szerint ezek a „csodakrémek” többet árthatnak bőrödnek, mint gondolnád. Mit ne próbálj ki véletlenül sem? Mutatjuk!

Túl erős hámlasztók, eszközök

A bőrgyógyászok szerint nem szabad használnunk túl durva hámlasztó termékeket, eszközöket arcunk tisztításához. Sokan azt gondolják, hogy ha erős hámlasztót használnak, azzal tökéletesen megtisztíthatják bőrüket, ezzel jobb állagot biztosítva annak. Ez azonban egyáltalán nem így van!
A bőr egy bioaktív szerv, amelynek bonyolult védekező rendszere van, amely szükséges az egészséges szövetek, a fertőzések és a gyulladások ellenőrzéséhez. A túlzott súrolás vagy hámlasztás nagyon lecsupaszítja a bőr felszínét, így túlságosan kiszáradt és gyulladt bőrhöz vezet.

 

Gélalapú termékek

Míg a gélalapú termékek általában jól működnek zsíros vagy pattanásos bőrön, a száraz bőrnek mindenképpen ártanak ezek a termékeket. A gélalapú termékek és a szappanok túl szárazak ehhez a bőrtípushoz, hiszen a bennük található retinol és AHA/BHA összetevők rontják a száraz bőr tüneteit.

 

Cellulit krémek

Cellulit krémek, amelyek nem hatnakHa a cellulitcsökkentő krémek túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek, akkor azok várhatóan nem fognak csodát tenni. A cellulit és a striák elleni krémek egyszerűen nem működnek. Bár a bőrhidratálása átmenetileg elfedheti a narancsbőr vagy a striák megjelenését, mindkettő jobban reagál a bőr feszesítésére, azaz a mozgásra. Ahelyett, hogy befektetnél ezekbe a krémekbe, inkább figyelj oda étkezésedre és mozogj minél többet, ezzel csökkentve a cellulit mennyiségét.

 

Alkohol alapú termékek

Itt nem meglepő, de az alkohol alapú termékek komolyan kiszáríthatják a bőrt, ami tompa, száraz arcszínt eredményez. Nagyon ajánlott az olyan összetevők kiszűrése, mint az alkohol és az illatanyagok. Számos tonik és krém tartalmaz alkoholt, amely kimerítheti a bőr hidratáló szintjét, ami irritált, viszkető bőrhöz vezet.

 

Mitesszer eltávolító maszkok

A mitesszer eltávolító maszkok, csíkok határozottan túl vannak hipeolva. Ha a pórusok eltömődtek, akkor az a bőr mélyén lévő szennyeződések miatt van, így csak egy mélytisztító, gőzöléssel és különböző kivonatokkal ellátott kozmetikus általi kezelés segíthet.

 

Mi az, amit feltétlenül használj?

A napi bőrápolás során a legfontosabb termékek a hidratálókrémek, hiszen akármilyen típusú bőröd hidratálásra szüksége van. Így válaszd a Ceralbin univerzális kenőcsét vagy testápolóját, amely mélyen hidratálja bőröd, ezzel fokozva rugalmasságát és védelmét.