Ceralbin page image

HOGYAN MÓDOSÍTSUK A BŐRÁPOLÁSI RUTINUNKAT TÉLEN, A BŐR TÍPUSÁTÓL FÜGGŐEN? SEGÍTÜNK!

Télen a bőrünk egyszerűen nem nyerhet. A hideg levegő és a szél összehúzza az ereket, és csökkent nedvességet eredményezhet a bőr felszínén. A forró levegő gyorsabban elpárologtatja a vizet a bőrből, így bőrszárazság keletkezik, amely kirepedhet és irritálttá válhat. Mindez azt jelenti, hogyha száraz bőrrel küzdesz a tél folyamán, akkor nem vagy egyedül.

Bár ez a szezon nem a legideálisabb a bőr számára, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet egészséges a bőröd. Mindössze annyit kell tenned, hogy a meglévő bőrápolási rutinodban néhány dolgot változtatsz, bőrtípusodtól függően. Fontos, hogy bőröd elsősorban belülről ápold, így figyelj oda egészséges szokásaidra, köztük a megfelelő mennyiségű alvásra, a vízfogyasztásra, és a tápanyagdús étkezésre.

De lássuk, mit tehetünk meg bőrünkért kívülről bőrtípustól függően a tél folyamán:

 

Ha száraz a bőröd

A téli bőrápolási rutinodban a legnagyobb hangsúlyt a bőr nedvességének megőrzésére kell fordítanod a szárazság megelőzése érdekében. Valószínű, hogy a jelenleg használt hidratáló krémed nem elég a száraz bőr megnyugtatására. A téli időszakban javasolt, hogy egyszerre akár több hidratáló krémet is használjunk forgásban. Hidratáló szérum a téli időszakban

A hidratáló krémek mellett fontos, hogy a bőrápolási rutinunk terjedjen ki a szérumokra is alaprétegként. A hidratáló szérumokat hagyjuk hatni a megtisztított bőrön legalább 5 percig, majd után alkalmazzuk a krémalapú hidratáló krémet vagy kenőcsöt. Érdemes a téli időszakban a sűrűbb, zsírosabb hidratálókat választani a nap elején, hogy egész nap védelmet nyújtson bőrünknek. A Ceralbin univerzális hidratáló kenőcse nagyon jó választás lehet a nap elején, biztosítva bőrödnek hidratáltságát az egész nap folyamán.

 

Ha zsíros a bőröd

Nyáron általában erősebb tisztítószereket használunk az arcbőrön kialakult pattanások és a zsíros bőr miatt. Most, hogy hideg van, még a pattanásokra hajlamos bőrt is veszélyezteti a kiszáradás. Ilyenkor át kell váltani egy krémesebb arclemosóra. Ezek a tisztítószerek másként hatnak a bőrre, hiszen nem habzanak, textúrájuk miatt pedig hidratálóbbak lehetnek a bőr számára.

Természetesen nem szeretnénk azt sem, ha a pórusok eltömődve maradnának, így inkább gyengéden hámlasztó arctisztítókat válasszunk. Fontos, hogy az arctisztítás után alaposan mossuk át arcunkat tiszta vízzel, majd egy sűrűbb hidratálókrémet válasszunk a bőr nedvességtartalmának visszaállításához. Ez ugyan ijesztő lehet pattanások esetén, azonban a téli időszak alatt nincs rosszabb annál, amikor a pattanásos bőr szárazsággal társul.

 

Ha a ráncok ellen küzdesz

A száraz levegő szinte kiütheti az életet a bőrből. A fakó arcszín arra ösztönözhet minket, hogy egy új terméket adjunk hozzá egy meglévő öregedésgátló bőrápolási rutinhoz, annak reményében, hogy az visszahozza a bőr fényét. Mielőtt ezt megtennénk, fontoljunk meg néhány dolgot. Az egyik, ha még nem kezdtél el retinoidot alkalmazni, ami egy A- vitamin származék, akkor itt az ideje elkezdeni. A retinoid ösztönzi a kollagéntermelést a bőrben, hogy csökkentse a vonalak és ráncok megjelenését.

A retinoidok felgyorsítják a sejtek forgalmát. Télen ez egyszerre áldás és átok. Ezért: Ennek a folyamatnak köszönhetően a retinoid indításának gyakori mellékhatásai a szárazság és az irritáció. Ha a bőr már száraz, akkor a retinoid használata kezdetben még inkább kiszáríthatja bőröd. Éppen ezért a retinoidot csak fokozatosan építsük be bőrápolási rutinunkba, kevés mennyiséggel. Az elején akár a hidratáló krém után is felvihetjük az arcbőrre, ezzel elkerülve a bőr kiszáradását. Fontos, hogyha célunk a ráncok elkerülése a napi bőrhidratáció elkerülhetetlen.