Ceralbin page image

TAVASZI BŐRMEGÚJÍTÁS: HOGYAN KEZDJ HOZZÁ? – ÍME 5 TIPP TAVASZI BŐRÁPOLÁSHOZ

A tavaszi megújulást, felfrissülést életünk minden területén meg akarjuk tapasztalni – beleértve a bőrápolást is. Íme néhány egyszerű módszer, amellyel egyszerűbbé teheted és optimalizálhatod tavaszi bőrápolási rutinodat.

#1. Tisztítsd le a kozmetikumokkal teli polcodat!

Ha egész évben ugyanazokat a termékeket használtad, előfordulhat, hogy nem fogod a legtöbbet kihozni bőrápolási rutinodból. Bőröd idővel változik, mind az évszakok függvényében, mind az életkor előrehaladtával. Ezért fontos, hogy számba vegyük néha a kozmetikai polcot, megnézzük miket használunk, és miket nem, mik azok, amik már nem is jók, feleslegesek. A tavasz a tökéletes időszak a régi és lejárt termékek tisztítására is. A bőrápoló termékeknek megvan a szavatossági ideje – a levegő, a fény, a nedvesség és a baktériumok hatása lebontja a termékeket, és lebomlanak. Tavasszal érdemes lecserélni a nehezebb hidratáló krémeket könnyebbekre, és beruházni egy kicsit több izomzatú tonikba, amely segíthet a bőrödnek akklimatizálódni a nedvesebb környezethez.

#2. Tarts egy kis énidőt!

Az énidős rutin bizonyítottan csökkenti vagy megszünteti a szorongást és a depressziót, csökkenti a stresszt, javítja a koncentrációt, minimalizálja a frusztrációt és a haragot, növeli a boldogságot és javítja az energiát. Fontos tehát, hogy tartsunk egy kis „én időt”! Egy tökéletes módszer erre egy forró fürdő és néhány tavaszi virágillatú gyertya.

#3. Pihend ki magad!

Senkinek sem kell bemutatnunk a tavaszi fáradtságot, és a kialvatlanság miatt megviselt bőrt sem. Pihend hát ki magad, ugyanis a bőrödnek is jót teszel ezzel. Alvás közben fokozódik a bőr véráramlása, ez helyreállítja a kollagént és az UV-sugárzás okozta károkat, csökkentve a ráncokat és az öregségi foltokat. Továbbá az éjszaka a legjobb alkalom arra, hogy foglalkozz a bőrproblémákkal, mivel a fókuszált kezelő termékek több órán keresztül is a bőrödön maradhatnak alvás közben. És ha ez még nem elég ilyenkor a bőr fogékonyabb lesz bizonyos termékekre, különösen az öregedésgátló termékekre, mert nincs olyan védekező módban, mint nappal, amikor arra összpontosít, hogy megvédje magát az UV-sugaraktól és a káros szabad gyököktől.

#4. Menj a szabadba!

Nemcsak a lelkednek, hanem a testednek is jót tesznek a tavaszi napsugarak. Ahogy melegszik az idő, remek alkalom kimozdulni a szabadba, friss levegőt szívni és mozogni. A megnövekedett keringés több oxigént és tápanyagot juttat a bőrbe, ami javítja a ragyogást, csökkenti a gyulladást, és segít a méreganyagok és szennyeződések feljutásában. Azonban a fényvédő használatát nem szabad elhanyagolni!

#5. Ne feledkezz el a hidratálásról sem!

Bár már a levegő nem hideg, azért a bőrödnek még szüksége van hidratálásra, annak ellenére, hogy sokan megfeledkeznek erről. A hidratáló készítmények használata ilyenkor is nagyon fontos, hiszen a bőrödnek szüksége van az értékes anyagokra. Szerezd be a tavaszra a csupa friss, természetes összetevőkből álló Ceralbin gyógyszertári bőrápolókat!