Ceralbin page image

AZ 5 LEGJOBB MÓDSZER A SZÁRAZ BŐR KEZELÉSÉRE

A száraz bőr problémája sok mindenkit érint, azonban csak kevesen vannak tisztában vele, hogy hogyan is lehetne hatékonyan kezelni a helyzetet. Nem feltétlenül a drága krémek jelentenek megoldást, noha azt el kell mondani, hogy a megfelelő hidratálás elengedhetetlen. Nézzük azt az 5 módszert, amivel te is hatékonyan kezelheted száraz bőrödet!

#1. Meleget forró helyett!

A párás zuhany jó érzés, de a forró víz nem tesz jót a száraz bőrre nézve. A probléma az, hogy a forró zuhany lebontja a bőröd természetes olajvédő gátját, pedig nagy szükség van erre a védőrétegre, hogy segítsen megkötni a nedvességet, és simán és nedvesen tartsa bőrt, tehát megelőzze a bőr kiszáradását. Mit lehet tenni? Kicsit vedd vissza a zuhanyvíz hőmérsékletét, és bármennyire is kellemes, ne időzz annyit alatta! Hallgasd meg 2-3 kedvenc zenédet és kifelé, ugyanis egy zuhany időtartama maximum 5-10 perc lehet, ennyi időnek elégnek kell lennie! Az sem mindegy, hogy milyen tisztálkodási szereket használsz, valamint a zuhanyzás utáni hidratálás sem maradhat el!

#2. Gyengéd tisztítás!

Nagyon fontos, hogy bőrünket gyengéden tisztítsuk meg! Ne tegyük ki mindenféle erős kemikáliák hatásának, hiszen ezek könnyen felborítják a bőr vízháztartását a különböző vegyi anyagok miatt. Olyan bőrtisztítót érdemes alkalmazni, ami nem tartalmaz mesterséges anyagokat, a csillámokat, illóanyagokat érdemes messziről elkerülni! Ha egy olyan készítményt szeretnél, ami egyszerre tisztít és hidratál is, akkor próbáld ki mélyen tápláló zuhanykrémünket, ami egyszerre fejti ki kettős hatását, így már a zuhanyzás közben is kezelheted száraz bőrödet!

#3. Ügyelj a szőrtlenítésnél!

A borotválkozás irritálhatja a száraz bőrt. A nem kívánt szőrszálak borotválkozása közben a természetes olajokat is lekaparod. Persze, tudjuk, hogy muszáj…. a legjobb idő a borotválkozásra zuhanyozás után. Fürdés után a szőrszálak puhábbak és rugalmasabbak, így könnyebb a borotválkozás. van Okosan. Jó tanács: mindig használj borotvakrémet vagy gélt, és a szőr növekedési irányába borotválkozz! Győződj meg arról, hogy a borotva éles. A tompa borotvapenge további irritációt okozhat, ezért gyakran cseréld ki a borotvapengét. Ha korábban használt pengét használsz, áztasd be alkoholba a tisztításhoz.

#4. Vigyázz a napon!

Nem győzik harsogni a különböző médiumok, hogy mennyire károsak tudnak lenni a Nap sugarai, de sokan még mindig nincsenek kellő óvatossággal, pedig ez nemcsak a bőr szárazságát idézheti elő, hanem ennél sokkal rosszabb hatásai is lehetnek! A fényvédő krém használatán túl érdemes nyaranta hosszú, lenge ruhával védeni a bőrt.

#5. Ne feledd a hidratálást

Utolsó, de egyben talán legfontosabb szabályként: ne feledd a hidratálást! Vigyél fel sűrű hidratáló krémet az enyhén nedves bőrre a fürdés után perceken belül, hogy felfogja a nedvességet, így nagyon hatékonyan fogja kifejteni a hatását. Szerezd be webáruházunkban a leghatékonyabb természetes bőrápolókat, amik speciálisan száraz bőr ápolására lettek kifejlesztve, vagy szerezd be őket a kijelölt patikákban!