Ceralbin page image

HOGYAN HASZNÁLJUK JÓL A HIDRATÁLÓ KRÉMEKET?

Nem győzzük hallgatni, hogy mennyire fontos a hidratáló krémek használata, hogy mennyire kiemelt jelentősége van bőrünk állapotának megóvásában a hidratálásnak. De arról ne sokat lehet olvasni, vagy hallani, hogy hogyan is kell megfelelően alkalmazni a hidratáló krémeket?! Alábbi cikkünkkel ebben adunk támpontokat.

Miért kell egyáltalán használni hidratáló krémet?

Különféle szépségápolási rituálék vannak, amelyek együtt járnak az egészséges megjelenésű bőrrel, de a napi hidratáló krém használata a lista élén áll. A hidratálásnak nemcsak kiemelt, hanem első számú szerepe van abban, hogy puha, élettel telt, sima legyen a bőr, ugyanis a hidratáló krémek használatával egyszerűen és hatékonyan fent lehet tartani a bőr vízháztartásának optimális állapotát. A Ceralbin természetes alapanyagokból álló, gyógyszertári hidratáló készítményei neked is segíthetnek, hogy a legtöbbet hozd ki a bőrödből, és megóvd magad a száraz bőr minden kellemetlen tünetétől! Rendeld meg webáruházunkban legjobb és legtisztább hidratálókrémeket vagy keresd őket a kijelölt patikákban!

Így használd a hidratáló krémet

Miután szót ejtettünk a hidratáló krémek fontosságáról, térjünk ki arra, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban használni a hidratáló krémeket.

Hidratáló krém használata közvetlenül az arcmosás után

Kezdjük a legegyszerűbb és legismertebbekkel módszerrel, az arcmosás utáni használattal! Ez a módszer azért nagyon hatékonya, mert a nedves bőrbe hatékonyabban szívódnak fel az értékes anyagok a készítményekből. Ezért célszerű még akkor használni a hidratáló krémet, mielőtt megszárad a bőr teljesen a tisztítás után.

Hidratáló krém használata lefekvés előtt

Sokan közvetlenül lefekvés előtt viszik fel a hidratáló krémeket, aminek az a legfőbb oka, hogy szeretnék a zsíros érzet miatti kellemetlen érzést minimalizálni. De tudományos alapjai is vannak ennek a módszernek, ugyanis alvás közben a bőr úgymond helyreállító üzemmódba kapcsol, így a krémek hatékonyan tudják kifejteni a jótékony hatásukat.

Hidratáló krém használata reggel

A hidratáló krémek reggeli használata is hatékony tud lenni, főleg abban az esetben, ha az arc mosása is reggel történik meg. Ez esetben a fentebb leírtak igazak ugyanúgy. tehát a bőr könnyebben dolgozza fel az értékes tápanyagokat. Azt azonban fontos betartani, hogy a hidratálást az arcápolási rutin utolsó lépésének kell hagyni, tehát ezt közvetlenül az alapozó, vagy más sminktermék felvitele előtt kel alkalmazni. A hidratáló krémeket akár smink helyett is lehet alkalmazni: ha úgy érzed, hogy bőröd teljesen üres, fakó, akkor vigyél fel egy kis hidratáló krémet, hogy vigyél egy kis életet rá!

Így használd jól a hidratáló krémeket

Általánosságban elmondható, hogy a hidratáló krémeket megtisztított bőrre kell felvinni, megtisztítva az utca porától és az előző arcmosás óta rákent krémek maradékától. Jobban felszívódnak a krémek meleg bőrön, illetve, akkor is, ha nedves, így ezeket a tényezőket is érdemes lehet figyelembe venni az arcápolás során. Gyengéd, finom mozdulatokkal kell felvinni ezeket a készítményeket. Természetesen az is nagyon fontos, hogy milyen hidratáló krémet használunk, minél természetesebb, minél több hidratáló összetevő van, annál jobb.