Ceralbin page image

5 TIPP, HA ÁLLANDÓAN KISZÁRAD A KEZED!

Ebben az időszakban sokaknak meggyűlhet a baja a kézszárazsággal. A hideg, szeles idő, a benti száraz levegő, az erősen maró fertőtlenítőszerek, gyakori meleg vizes kézmosás senki bőrének nem tesz jót. nem csoda, hogy a te kezed is a szokottnál jobban kiszárad, és olyan kellemetlen tüneteket produkál, mint a hámlás, vérzés, viszketés. De vajon mit tudsz tenni, ha állandóan kiszárad a kezed? Mutatunk 5 tippet kézszárazság ellen.

#1. Hidratálj!

Az első, és egyben legfontosabb tippünk: hidratálj! Ennél jobb, és fontosabb tanács nincsen. Amennyiben sokat mosod a kezed, vagy használsz antibakteriális fertőtlenítő szereket, és azt tapasztalod, hogy kiszáradt a kezed, ügyelj jobban a hidratálásra, és ha kell, használj hidratáló krémet minden kézmosás vagy fertőtlenítés után! A legjobb, ha ezt a lépést is beiktatod a kézmosási rutinodba, meleg víz, szappan, törlés, krémezés!

Keresd hatékony hidratáló krémjeinket a webáruházunkban, vagy ezekben a patikákban, amik hatékonyan veszik fel a természet erejével a harcot a száraz bőr ellen!

#2. Válogasd meg a kozmetikumokat!

Hidratáló szereket használni jó. De vigyázz, nem mindegy, hogy mire mondjuk azt, hogy hidratáló készítmény! Vannak ugyanis olyan szerek krémek, testápolók, amik telis-tele vannak mesterséges anyagokkal, és hidratálásás helyett, irritálják, tovább szárítják a bőrt. A legjobb, ha a boltok polcain található vizes bázisú krémek helyett olajos alapú kenőcsöket használsz, amik sokkal hatékonyabban szívódnak fel a bőrben, így erősebben fejtik ki hatásukat. Ilyen a Ceralbin Univerzális kenőcs is., ami már kis mennyiségben segít felvenni a harcot a száraz bőr ellen.

#3. Óvatosan a kézfertőtlenítőkkel!

Manapság nem tud senki úgy besétálni egy kisboltban, hivatalba vagy az orvosi rendelőbe, hogy ne látna kézfertőtlenítő adagolót. Sok család pedig az egész házban tart palackokat a gyors és egyszerű kéztisztítás érdekében. Azonban az alkoholalapú kézfertőtlenítők annak ellenére, hogy nagyon hatékonyan fertőtlenítenek kiszárítják a bőrt. Éppen ezért érdemes bőrbarát verziót, vagy szappant használni, ha erre van lehetőség.

#4. Óvatosan a szappanokkal is!

Nagyon sok szappan, a mellett, hogy hatékonyan hidratál, erősen szárítja a bőrt. Mivel a koronavírus járvány különböző hullámai miatt hozott óvatosság részeként fokozott mennyiségben használunk ilyen készítményeket, érdemes lehet a szokottnál jobban megválogatni, hogy milyen szappant használunk. Ha ehetőséged van használj szappant és vizet a kézfertőtlenítő helyett, mert ez még mindig kíméletesebb, főleg, ha bőrbarát készítményt választasz.

#5. Viselj kesztyűt!

A kesztyű sok mindentől megvédi a bőrt. Célszerű nemcsak a téli kint lét, takarítás, mosogatás alkalmával viselni kesztyűt, hanem kúraszerűen is alkalmazni. Éjszakára kend be vastagon a kezedet hidratáló krémmel, vagy kenőccsel, majd húzz rá kesztyűt! A kesztyűk megóvják a hidratáló krémet a súrlódástól, kezeid pedig melegek maradnak, és nincsenek kitéve a száradó levegőnek, így új életre kelhet.