Ceralbin page image

TÉLI KÉZÁPOLÁS, A KIREPEDEZÉS ELLEN

Télen elég gyakran előfordul sokakkal, hogy az időjárás viszontagságai -hideg szeles idő, benti száraz levegő- miatt kiszárad a keze, emiatt pedig apró, sebek, repedezések jelennek meg. Ezeket a tüneteket még tovább fokozza a koronavírus járvány miatt olyan gyakran használt fertőtlenítő szer, és a gyakori forró vizes kézmosás. Mit lehet tenni a kéz bőrének kirepedezése ellen? Az alábbiakban olvashattok néhány hasznos tanácsot, amik segítenek enyhíteni a száraz kéz tüneteit, és megszüntetni a kéz repedezését.

Kézápolási tippek télre

Amint beköszönt a tél, bőrünk különösen nagy veszélynek van kitéve. Biztosan te is megfigyelted, hogy az évnek ebben az időszakában kiemelt ápolást igényel az arcbőröd, kezeid és ajkaid is. Télen a bőrünknek nagyfokú hidratálásra van szüksége. A gyakori kézmosás, szeles időjárás, hideg miatt könnyen kiszárad kezünk. Ha nem figyelünk oda, akkor innentől egyenes út vezet a kellemetlen repedezéshez, apró sebekhez. Jöjjön néhány hatékony otthoni kézápolási tanács, amivel te is megelőzheted, vagy kezelheted a kellemetlen tüneteket!

Téli kézápolás: óvatosan a szappannal!

Mi is tisztában vagyunk a koronavírus járvány okozta veszéllyel, és az ennek megfelelő óvintézkedésekkel is, aminek egyik kulcs eleme a gyakori szappanos kézmosás, de mégis arra intünk, hogy legyél óvatos a szappannal. Sokan nem tudják, de a legtöbb szappan ugyan nagyon jó tisztító hatással rendelkezik, de ezt olyan kemikáliáknak köszönheti, amik sajnos a bőrt szárítják, így a rendszeres használatuk sajnos csak tovább rontja az egyébként is száraz bőrt. Ha szappan marad a bőrön, viszketéshez is vezethet, ezért mindenképpen alaposan mosd le, illetve ügyelj arra, hogy olyan tisztító szereket, szappant használj, amik kíméletesek a bőrhöz, miközben kifejtik tisztítóhatásukat. Például a Ceralbin kettős hatású fürdőkrémje már tisztítás közben is hidratálja, ápolja a bőrt.

 

Téli kézápolás: óvatosan a forró vízzel is!

Tudjuk, minden jónak búcsút kell inteni? Pedig a hidegről beérkezve, milyen jó érzés a forró víz alá tartva kezünket melegedni… Azonban ez bőrünknek nem feltétlenül jó. Télen nem szabad sem nagyon hideg, sem nagyon forró vizet használni a kézmosáshoz. Minél melegebb a víz, annál inkább fokozódik a bőrrel kapcsolatos probléma, és csökken a bőr nedvességtartalma, azaz a forró víz is szárítja a bőrt.

Téli kézápolás: a hidratálás nagyon fontos

Bárhogyan is védekezzünk, viseljünk kesztyűt odakint, mosogatáshoz és takarításhoz is, figyeljünk oda a különböző kártékony anyagok kerülésére, elengedhetetlen, hogy extra gondoskodásban, hidratálásban részesítsük a bőrünket, különös tekintettel kezeinkre, amik a legjobban ki vannak téve a téli viszontagságoknak. Szerencsére a Ceralbin száraz bőrre kifejlesztett Univerzális kenőcse, ami gy olyan koncentrátum, amely kis mennyiségben is képes segíteni és megelőzni a száraz bőr tüneteit, zsíros állagának köszönhetően nagyon gyors segítséget nyújt a kézbőrnek is, így tökéletes választás a kéz repedezésének megelőzéséhez, illetve kezelésérhez is.