Ceralbin page image

A TÖKÉLETES ESTI BŐRÁPOLÁSI RUTIN SZÁRAZ BŐRRE

A száraz bőr sajnos megannyi negatív tünetet képes produkálnia, amellett, hogy esztétikailag sem szép. Azonban most elhoztuk a tuti receptet a kezelésére: így kezeld száraz bőrödet éjszaka!

1. lépés: Sminkeltávolítás

A sminkben aludni a bőrápolás fő bűne, és egyszerű csapvíz általában nem elég ahhoz, hogy letöröld az arcodról a kemikáliákat, vegyszereket, ehhez speciális tisztítóanyag, törlőkendő szükséges! Nagyon fontos, hogy az éjszakai bőrápolási rutint egy gyengéd sminklemosóval kezd el! Választhatsz vízbázisú, vagy olajalapú szert is, de először kisebb felületen teszteld, hogy nem irritálja-e a bőrödet.

 

2. lépés: Gyengéd tisztítószer használata

Amennyiben száraz a bőröd, nagyon fontos, hogy olyan a bőrhöz gyengéd tisztítószert használj, ami megtisztítja a bőrödet a mindennap porától, de ezzel egyidőben nem irritálja, és nem is távolítja el a természetes olajokat, rontva ezzel a bőr mikrobiómáját. Vannak kifejezetten a városban élők számára kifejlesztett gyengéd tisztítókrémek is, amennyiben nagy terhelésnek van kitéve a bőröd, mert nagyvárosban élsz, ezt ajánljuk!

 

3. lépés: Tonizálás

A tonik valószínűleg a leginkább megosztó a bőrápolási lépések közül: az emberek vagy esküsznek rá, vagy azt hiszik, hogy teljesen haszontalan. Azonban amiért nagyon sok szakember a tonik használata mellett áll, az amiatt van, mert bizonyítottan segít egyensúlyban tartani a pH-szintet és a nedvességszintet is. Amennyiben száraz bőrödet irritálja a tonik, úgy ezt a lépést nyugodtan kihagyhatod! Egy alkoholmentes tonik kellően gyengéd az érzékeny bőr számára.

 

4. lépés: Szemkörnyék ápolás

A szemkörnyékápoló krémek célzott kezelést biztosítanak a szem körüli vékony bőr számára. Amennyiben neked is kritikus pont ez az arcbőrödön, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy szerezz be egy erre a célra való készítményt és használd rendszeresen! A legtöbb ember azt gondolja, hogy az éjszakai szemkörnyékápoló krémnek tartalmaznia kell valamilyen retinolt, hogy segítsen a finom ráncok eltüntetésében, de valójában a szemkörnyék érzékeny, kiütések és irritáció veszélyének vannak kitéve, ezért gyengéd kell lennie a készítménynek, ezt tartsd szem előtt (szó szerint)!

 

5., azaz utolsó és egyben a legfontosabb lépés: Hidratálásyes

Ha száraz a bőröd, akkor ami a leginkább segíteni fog a problémádon, az egy külön erre a célra kifejlesztett hidratálókrém lesz, ami tele van olyan értékes alapanyagokkal, ami az éjszaka a bőrbe felszívódva kifejti hatását, puhábbá, és szebbé teszi a bőrt. Mi a Ceralbin mélyen hidratáló, speciálisan extra száraz bőr kezelésére kifejlesztett, értékes természetes anyagokkal tele pakolt Univerzális kenőcsét https://www.ceralbin.hu/ceralbin-univerzalis-kenocs.html  ajánljuk! Ez egy egész tégelynyi koncentrátum, amely kis mennyiségben is képes segíteni és megelőzni a száraz bőr tüneteit.

Részesítsd különleges ápolásban bőröd ezen a télen, nézz szét a webáruházunkban is! 

heart