Ceralbin page image

SZÁRAZ ÉS PATTANÁSOS BŐR: HOGYAN KEZELD?

Bizony előfordulhat a kettő együtt: száraz bőr, és pattanások. Bár a legtöbb esetben a pattanások zsíros bőrhöz szoktak társulni, vannak esetek, amikor száraz bőr esetében is találkozhatunk pattanásokkal. Csak nagyon ritkán szokott előfordulni, éppen ezért sokan nem is tudják, hogy hogyan kell kezelni.

Száraz és pattanásos bőr

Elsőre furcsán hangzik, de előfordulhat, hogy valakinek egyszerre száraz, mégis pattanásos a bőre. Vajon mi okozhatja ezt a nem mindennapi tünetkombinációt? A közhiedelemben az áll, hogy a pattanások, aknék a zsíros bőr velejárói, azonban bizonyos esetekben száraz bőr esetében is jelenhetnek meg pattanások. A pattanásokat okozhatják hormonok, baktériumok, gének, gyógyszerek, smink nemmegfelelő használata, étrend, ételallergia, vagy akár dohányzás is.

 

Száraz és pattanásos bőr kialakulása

Ha alapvetően is száraz a bőröd, akkor jó kérdés, hogy hogyan kezeld, ha ez pattanásokkal is jár, hiszen nem szeretnéd vélhetőleg az egyébként is száraz bőrödet, szárító hatású pattanás elleni szerekkel kezelni. Ezen a ponton ellentmondásba lehet kerülni, azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a legmegfelelőbb megoldás, hiszen másmilyen kozmetikai szerekkel kell kezelni a pattanásokat, és másmilyenekkel a száraz bőrt. Fontos tudni, hogyha ez a két tünet egyszerre jelentkezik, akkor előfordulhat, hogy nem valódi szárazbőrrel állsz szemben, hanem dehidratált, vízhiányos bőrrel, ami a nem megfelelő hidratáció következtében alakul ki. A másik gyakori oka annak, hogy valakinek egyszerre száraz és pattanásos a bőre, hogy a pattanás elleni szerek nagyon szárítanak. Ez főleg akkor fordul elő, ha túl vastagon, vagy túl gyakran kenik fel őket, de sok esetben rendeltetésszerű használat mellett is szárító hatásuk van.

 

Száraz és pattanásos bőr kezelése

Ha a bőrszárazságot a fent leírt dehidratált bőr okozza, akkor ezen könnyen lehet segíteni egy megfelelő bőrápolási rutinnal, aminek fontos része a hidratálás, csakugyan megfelelő megoldás erre, ha a pattanás elleni készítmények okozzák a bőr szárazságát. Ebben az esetben is megoldható a probléma megfelelő hidratálással. A bőrszárazság kezelésében segíthet, ha a szárító kozmetikumokat kisebb mennyiségben használod, mondjuk napi kettő alkalom helyett csak napi egyszer. Kerüld el az irritációt okozó készítményéket, mint illóolajokat tartalmazó kozmetikumok, radírok, mesterséges anyagok, és hidratálj rendszeresen.

 

Száraz és pattanásos bőr kezelése Ceralbin termékekkel

A száraz és pattanásos bőrnek tehát hidratálásra van szüksége. Erre tökéletes választás lehet a Ceralbin termékcsaládja, ugyanis termékeink nem tartalmaznak semmilyen mesterséges adalékanyagot, amik irritálhatnák a száraz bőrt, csupán gyógyszertári minőségű természetes anyagokat, amik táplálják, és védik a bőrt, így segítenek legyőzni a bőrszárazságot.

Nézd szét webáruházunkban ide kattintva.