Ceralbin page image

A LEGJOBB HIDRATÁLÓ KRÉM KIVÁLASZTÁSA BŐRÖD SZÁMÁRA

A bőrünk gyakorlatilag egy védőrétegként funkcionál, ami nagyon sok hatásnak van kitéve, ezért nagyon fontos, hogy törődjünk vele, és megfelelő hidratálást nyújtsunk számára. A bőr hidratálásához azonban szükség lesz egy hidratáló krémre, de nem mindegy, hogy milyenre. Mutatjuk is, hogy hogyan találd meg bőröd számára a megfelelő hidratálót.

Mire való a hidratáló krém?

Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk, hogy mi az a hidratáló krém, és pontosan milyen célt szolgál! Sokan azt gondolják, hogy csak egy bizonyos kor felett van szükség hidratálókrémre, pedig az igazság az, hogy hidratálásra minden bőrtípusnak szüksége lehet. A hidratálókrémek feladata, hogy a bőrsejtek közötti teret kitöltő lipidréteg egyensúlya felborulása esetében helyreállítja a vízháztartást, ezáltal pedig egészségessé, puhává, és ragyogóvá varázsolja a bőrt. Különösen fontos hidratálni a bőrt a téli hideg időszakban, és nyáron is, a nap káros sugarai miatt.

A legjobb hidratáló krém kiválasztása bőrtípus szerint

Tévhit, hogy csak a száraz bőrnek van szüksége hidratálásra. Minden bőrtípusnak, így a száraz, normál, zsíros, és kombinált bőrnek is szüksége lehet hidratálásra, csupán nem azonosképpen kell ezeket használni, száraz bőr esetében lényegesen sűrőbben célszerű alkalmazni a hidratáló krémeket. Nagyon száraz bőrre érdemesebb zsírosabb, sűrűbb krémeket választani, még normál bőr esetében egy lazább, gyorsabban felszívódó hidratáló krém az ideális választás.

Milyen alapanyagokat tartalmazzon a hidratáló krém?

Legyen bármilyen a bőrtípusod, fontos, hogy alaposan tanulmányozd, hogy milyen alapanyagokat tartalmaz a hidratáló krém. A legjobb, ha olyan készítményt választasz, ami természetes összetevőkből áll, és nem tartalmaz mesterséges illóolajokat, hiszen ezek könnyedén irritációt, allergiás reakciót okozhatnak. Kerüld az alkoholt, és az illatanyagokat is, az alkohol ugyanis hosszútávon szárítja a bőrt, az illatanyagok pedig gyengíthetik a bőröd védőrétegét, mindamellett, hogy irritációt is okozhatnak.

A Ceralbin hidratáló krémei

A Ceralbin termékcsalád minden egyes tagja csakis magas minőségű, természetes alapanyagokat tartalmaz. A termékek olyan hidratáló összetevőkből állnak, mint az urea, méhviasz, gyapjúzsír, ricinusolaj, vagy éppen a kókuszolaj, mandulaolaj, kamilla, amik mind-mind hozzájárulnak a bőr egészséges szerkezetéhez. Termékeink között nagyon száraz bőr hidratálásához is találhatsz terméket, ez a Ceralbin Univerzális kenőcs, illetve normál bőrhöz is van megfelelő készítmény, méghozzá egy könnyedebb állagú hidratáló testápoló.