Ceralbin page image

ŐSZI BŐRTÁPLÁLÁS: ÍGY VÁLASZD KI HIDRATÁLÓ KRÉMED

Az őszi bőrápolás egyik legfontosabb alapja a hidratáló krém. Amikor az idő hűvösre, szelesre fordul, muszáj bőrünk felé nekünk is egy kis extra törődéssel fordulni. Az őszi idő könnyen kiszáríthatja a bőrt, ami olya kellemetlen tünetekkel járhat, mint a viszketés, hámlás, apró, sebek, és vérzés. Ezt elkerülve, nézzük, milyen egy megfelelő hidratáló készítmény az őszi napokra, miket vegyél figyelembe a választásod során!

A hidratáló krém választásánál vedd figyelembe a bőrtípusodat

A megfelelő hidratáló kiválasztása a bőr típusától is függ, attól függően, hogy neked normál, száraz, zsíros, vagy éppen kombinált a bőröd, kell leemelned egy ennek megfelelő terméket a polcról. Fontos azt is figyelembe venni, hogy az életkor előre haladtával azonban a bőr kevésbé tartja meg a nedvességet, és több hidratáló összetevőre van szüksége. Ha a bőr egyébként is hajlamos kiszáradni, ezt az őszi, téli időjárás még inkább felerősíti. Néhány ember számára a túl sok hidratáló krém eltömítheti a pórusokat és pattanásokhoz vezethet, ezért a zsírosodásra hajlamos bőrű embereknek óvatosan kell bánniuk a nehéz hidratáló krémekkel. Ennél nehezebb helyzetben már csak a kombinált bőrűek vannak, akiknek egyes helyeken száraz, még máshol zsíros s bőrük. Nekik azt ajánljuk, hogy ennek megfelelően hidratáljanak.

A hidratáló krém választásánál vedd figyelembe bőröd állapotát

A nyár után az ősz egy nagy változás nem csak az időjárásban, hanem a bőr szerkezetében is. Ilyenkor könnyen kiszárad az a bőr is, ami egyébként erre nem hajlamos, ezért érdemes olyan hidratáló krémet választani, ami mélyen hidratáló összetevőket tartalmaz. A vizes alapú krémek helyett ajánlatos hosszabban tartó tömör, sűrű, zsíros, olajos bázisú készítményeket választani, amiket éjszaka felkenve hatásosan lehet táplálni a bőrt.

Olvasd el a hidratáló krémek összetevőit is

Manapság rengeteg olyan hidratáló krém található a boltok polcain, ami tele van mindenféle kimondani is nehéz nevű alapanyagokkal. Ezek a mesterséges anyagok pedig rossz hatással is lehetnek a bőrödre, amennyiben érzékeny vagy rá. Bőrpírt, viszketést okozhatnak, tovább száríthatják az egyébként sem jó állapotú száraz bőrt. Ezért válassz olyan bőrbarát készítményeket, amik természetes alapanyagok felhasználásával készültek. Függetlenül attól, hogy száraz bőrt, érzékeny bőrt vagy valami a kettő közöttit szeretnél kezelni, a legtöbb szakértő azt mondja, hogy kerüld a felesleges és potenciálisan irritáló összetevőket, például a hozzáadott színeket és parfümöket.

Ceralbin őszi hidratáló krémek

A Ceralbin termékcsalád minden egyes terméke úgy lett kifejlesztve, hogy a bőr legmélyebb rétegeibe hatolva lássák el azt értékes tápanyagokkal, segítsék annak megfelelő hidratációját, az egészséges szerkezetének, így puhaságának fenntartását. Olyan értékes összetevők segítik a bőr megfelelő táplálását, mint a gyapjúzsír, a méhviasz, a ricinusolaj, omegazsírsav, urea, levendula, mandulaolaj, kókuszolaj. Ezeknek nyugtató, gyulladáscsökkentő, hidratáló hatásuk van, ráadásul még a bőr természetes kollagén termelését is felpezsdítik. A csodálatos természetes összetevőknek köszönhetően krémjeink nemcsak nagyon hatékonyan hidratálnak, hanem irritációt sem okoznak, még a legérzékenyebb bőrön sem. Ősszel a legmegviseltebb bőrön is képesek hatékonyan segíteni. Nézz szét termékeink között ITT és ápold megfelelően a bőrödet ősszel is!