Ceralbin page image

5 TANÁCS A BŐRGYÓGYÁSZTÓL, AMIT MINDIG FOGADJ MEG

Mindenki szeretne makulátlan bőrt, azonban az nem sok mindenkinek jut eszébe, hogy ezért meg is kell dolgozni. A bőrünk egy ugyanolyan részünk, mint a szív, vagy a tüdő, aminek egészsége megőrzése érdekében bizonyos dolgokat teszünk, úgymint vizsgálatokra járunk, ha kell gyógy készítményeket eszünk, sportolunk, egészséges életmódot alakítunk ki. Ha szép, és egészséges bőrt szeretnénk, akkor ugyanígy kell eljárnunk: gondoskodnunk kell testünk természetes védelmi rendszeréről, a bőrről. Mutatunk is 5 olyan tanácsot hozzáértő bőrgyógyászoktól, amit érdemes megfogadni!

Viselj napvédő krémet minden nap!

Nem számít, honnan származol, soha nem vagy igazán biztonságban a napfénytől. A napsugarak nemcsak kiszárítják a bőrt, de jelentősen befolyásolhatják a bőr pigmentjét is. Napjainkban egyre fontosabb téma ez sajnos: a napsugaraktól óvni kell bőrünket! Gondoltad volna, hogy egy felhős napon csupán 20%-kal kevesebb az UV-sugárzás, mint amit egy napsütéses napon? És azt tudtad, hogy nemcsak akkor káros, ha a napon vagy, hanem az ablak mellett ülve, például autót vezetve is? Ennek tompítása érdekében használj minden nap 30 SPF vagy magasabb fényvédőt! Ügyelj arra, hogy ellenőrizd a lejárati dátumot is, mivel a naptej lejártával elveszti védő tulajdonságait. Kétóránként javasolt újabb adagot felvinni a bőrre a maximális hatékonyság érdekében.

 

Hidratáld a bőröd rendszeresen!

Ahogy öregszünk, bőrünk zsírmirigyei kevésbé aktívak, így bőrünk kiszárad, érzékennyé válik és könnyebben hajlamos az irritációra. A hidratáló célja, hogy megőrizze a bőrt puhán és egészségesen. Minden egyes zuhanyozás után három percen belül használj hidratáló krémet, hogy a vizet bezárja és hidratálja a bőrt.„Ha valaki soha nem használ hidratáló krémet, bőrsejtjei olyanok lesznek, mint a mazsola” – mondta egy neves bőrgyógyász szemléltetésképpen, magyarázva azt, hogy nem csak akkor kell hidratálókrémet használni, amikor már nagyon száraz a bőr, hanem minden nap, méghozzá állagmegóvás, megelőzésképpen.

 

Ha a Ceralbin természetes bőrápoló termékeit használod, akkor nemcsak abban lehetsz biztos, hogy puha és egészséges marad a bőröd, hanem abban is, hogy semmilyen kellemetlen hatás, irritáció nem éri a bőröd, ugyanis ezek a termékek gyógyszertári minőségű, természetes alapanyagokból állnak. A legérzékenyebb bőrt is képesek gyengéden hidratálni. Szerezd be kedvenc hidratáló krémjeidet ITT!

 

Maradj távol az illatos termékektől!

Szeretünk jó illatokat szagolni, biztosan te is választottál már illat alapján tusfürdőt, vagy az is lehet, hogy a mai napig ezt teszed. Igen, tudjuk, hogy a különböző illatok nagyon csábítóak, de azonban óvatosaknak kell lennünk, ugyanis azt tudni kell az illatokkal kapcsolatban, hogy károsak. Miért? Mert kivonja a nedvességet a bőrből, és hajlamosabbá tesz az allergiára, irritációra és kiszáradásra. Amikor csak lehetséges válassz illatmentes termékeket. Ha nem tudsz lemondani az illatokról, akkor javasolt allergia tesztet végezni. Hidd, el a szappan illata nem érződik sokáig, kár kockázattani. A hidratáló krémek esetében is igaz ez, és az is, hogy vannak esetek, amikor egy hidratáló krém annyira tele van illattal, hogy megpróbálunk nedvességet adni, de az illat ellensúlyozza ezt. A Ceralbin illatmentes termékeivel – amik ennek ellenére natúr, semleges illatúak-, nem lesz ilyen problémád!

 

Ne nyomd ki a pattanásaidat!

Igen, jól olvastad: a pattanásokat nem szabad kinyomni! A pattanás első jelére az arcodon lehet, hogy sietsz összenyomni, hogy eltűnjön, de küzdened kell ezzel a késztetéssel. Ez ugyanis fertőzést okozhat, ami súlyosbíthatja a gyulladást, ami pedig több hegesedéshez vezethet. A legjobb, amit tehetsz, ha békén hagyod a pattanásokat, és helyileg alkalmazható benzoil-peroxidos krémet alkalmazol a foltok kezelésére. Türelem!

 

Az akné nem higiéniai probléma

Az akne nagyrészt genetikai vagy hormonális eredetű, ennek semmi köze a személyes higiéniához vagy ahhoz, hogy milyen gyakran mossa meg az arcát. Használj benzoil-peroxidot a pattanásokat okozó baktériumok elpusztítására, és adapalént, egy retinoidot, hogy tisztán tartsd a pórusokat. Ez segít összehúzni a zsírmirigyeket és csökkenti azok aktivitását.