Ceralbin page image

NAGYON KISZÁRAD A HIDEG IDŐBEN A KEZED? EZT TEDD ELLENE!

A hideg idő sokak számár szinte szinonimája a száraz bőrnek. Neked is mindig kiszárad a bőröd ilyenkor? A hideg szeles idő, valamint a benti száraz levegő mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy sokaknak apró repedések jelennek meg a kezükön. Mit lehet tenni a téli kézszárazság ellen? Mutatjuk, miket tehetsz annak érdekében, hogy ne száradjon ki a hideg időben a kezed!

Ezek a téli tevékenységek szárítják ki a kezeket

Téli kerti munkálatok kiszárítják a kezeket

A levelek gereblyézése bizonyos éghajlaton egész évben eltarthat, ugye te is végeztél már efféle kerti tevékenységet télen? A kézben tartott szerszámokkal nemcsak a hidegnek teszed ki a kezeidet, hanem súrlódásnak is, ami tovább száríthatja a bőrt.

Az állandó kézmosás kiszárítja a kezeket

Az elmúlt években egyre többet, és egyre erőteljesebben mosunk kezet a koronavírus miatt, azonban ez sem feltétlenül tesz jót e kezeinknek, sőt….A szappan és a víz a eltávolítja az olajat a kézről, amitől az kiszárad, tehát a gyakori kézmosás is szárítja a bőrt.

Hóemberek és hógolyóviadalok kiszárítják a kezeket

Semmi sem fogható ahhoz, mint spontán megdobni egy hógolyóval egy barátot, vagy közösen építeni egy hóembert a kertben. De a hó érintése nagyon hideg. Kiszívja a nedvességet a kezedből, és ha nem vigyázol, enyhe hideg égési sérüléseket is okozhat.

A fűtés kiszárítja a kezeket

Még a bent tartózkodás is kiszáríthatja a kezét. A fűtőtest működtetése, a kemence vagy a kandalló begyújtása mind kivonja a nedvességet a levegőből, és szárítja a bőrt.

Ünnepi takarítás kiszárítja a kezeket

Télen az egyik fő esemény a karácson. Ha karácsony van, akkor mindennek tisztának kell lennie mindenhol, ezt mindenki tudja, hogy ilyenkor kell csak extrán megfelelni a rokonoknak, barátoknak. Azonban arra már nem mindenki figyel, hogy a durva vegyszerek milyen károkat okoznak a kéz bőrén. A durva tisztítószerek nemcsak a zsíros lerakódásokat távolítják el, hanem az olajokat is a bőrből, könnyen repedéseket okozhatnak.

Tippek téli kézszárazság ellen

Mos már, hogy tudjuk, mik azok a dolgok, amik télen a kéz kiszáradásához vezetnek, nézzük meg azt is, hogy mit tudunk tenni ellene, mert takarítani, fűteni, kint lenni, na meg hógolyózni is elengedhetetlen! Nem igaz?

Viselj kesztyűt kézszárazság ellen!

Amikor leveleket gereblyézel, havat lapátolsz, vagy a szabadban játszol, esetleg csak a buszhoz sétálsz, vagy éppen azt várod, mindig viselj kesztyűt. Legyen ez munkakesztyű, vagy pamutkesztyű! A hótól, széltől, hidegtől, súrlódástól csak így óvhatod meg a kezeidet. Takarításkor se felejtsd el a gumikesztyűt!

Azonnal szárítsd meg a kezeidet, ha nedvesek lesznek!

Ha a kezeid nedvesek lesznek játék közben vagy jeges időben, azonnal szárítsd meg. Ne hagyd, hogy jégkristályok képződjenek a bőrödön, mert ez egy nagyon szárító molekuláris reakció, és jó módja annak, hogy megrepedjenek a kezek.

Használj párásítót kézszárazság ellen!

Egy párásítóval amikor a fűtőelem kiszívja a nedvességet a levegőből, visszahelyezheted azt. A párásító elpárologtatja a vizet a levegőbe, növelve a páratartalom szintjét otthonodban. Ha nagyon száraz a levegő, a párásító jót tesz a bőrnek és a tüdőnek is.

Használj megfelelő hidratálót kézszárazság ellen!

Télen elengedhetetlen a kézkrém, hidratáló készítmények használata. Ilyenkor extra törődésre van szüksége a bőrnek, vissza kell állítani a megfelelő vízháztartást. Egy megfelelő hidratáló krémmel ez lehetséges. A Ceralbin zsíros bázisú hidratáló kenőcse a bőr legmélyebb rétegeibe hatol, és ott fejti ki a hatását. Természetes összetevőinek köszönhetően értékes tápanyaggal látja el a bőrt, nemcsak kisimítja, hanem a száraz bőr minden kellemetlen tünetét is eltünteti. Javasoljuk, hogy elalvás előtt mindenképpen krémezd be a kezed, hogy éjszaka felszívódhassanak az értékes összetevők. Közvetlenül zuhanyzás után jobban felszívódnak a krémek, mert akkor puhább a bőr. Apropó egy nagyon jó fürdőkrémünk is van, ami a zuhany alatt használva egyszerre tisztít és hidratál.