Ceralbin page image

MITŐL SZÁRAZ A BŐRÖM? A SZÁRAZ BŐR OKAI ÉS KEZELÉSE

Mitől száraz a bőröm?

A bőr szárazság egy viszonylag gyakori jelenség. A száraz bőr gyakran átmeneti vagy szezonális, például előfordulhat, hogy csak télen jelentkezik. Ekkor egyértelműen az időjáráshoz lehet kötni. De az is előfordulhat, hogy éppen nyáron keletkezik bőrszárazság, ez esetben lehet a napsütés az oka. Azonban nem az időjárás az egyetlen ok, ami miatt száraz lehet a bőröd, számos más oka is lehet, nézzük meg, pontosan mik!

A száraz bőr leggyakoribb okai

 

Hogyan lehet kezelni a száraz bőrt?

Miután megállapítottuk, hogy mi okozza a száraz bőrt, nincs más hátra, mint kezelni azt!

A száraz bőr leghatékonyabban hidratálással kezelhető

A hidratáló krémek segítenek megőrizni a bőr megfelelő állapotát. A Ceralbin hidratáló készítményei természetes összetevők segítségével kezelik a száraz bőr tüneteit, illetve előzik meg azok kialakulását. A száraz bőr tüneteinek csökkentésére a Ceralbin univerzális kenőcsöt ajánljuk leginkább, ami zsíros formulájának köszönhetően a bőr legmélyebb rétegeibe hatolva segít puhává varázsolni a bőrt, úgy, hogy a probléma gyökereit kezeli, nem pedig csak a tüneteket.

A száraz bőr kezelése érdekében figyelj a tisztálkodásra is!

A fürdés és a zuhanyozás időtartama legfeljebb 10 perc legyen! Használj meleg, és ne forró vizet. Naponta csak egyszer fürödj le, amennyiben lehetőségeid ezt engedik. Ne dörzsöld erősen a bőröd szappanokkal, és a törölközővel sem! Használj gyengéd, allergénmentes tisztálkodó szereket, amik nem tartalmaznak erős kemikáliákat, alkoholt. Kifejezetten a száraz bőrűeknek fejlesztettük ki a tisztálkodáshoz kettős hatású fürdőkrémünket, ami nemcsak allergénmentes, hanem csupa természetes összetevőből áll. és ami a legjobb benne, hogy nemcsak tisztító, hanem hidratáló hatása is van. Amennyiben száraz a bőröd a borotválkozásnál is nagyon körültekintően kell eljárnod, hiszen a borotválkozás is szárító hatású lehet, használj közvetlenül utána hidratáló krémet!