Ceralbin page image

NYÁRI BŐRÁPOLÁSI ÚTMUTATÓ A SZÉP BŐRÉRT

Nyáron is oda kell figyelnünk bőrünk megfelelő ápolására, ha azt szeretnénk, hogy hidratált és puha maradjon. Nyáron azonban más bőrápolási rutint kell folytatni, mint az év többi időszakában. Elhoztuk a legjobb nyári bőrápolási tippeket!

Használj könnyebb állagú termékeket

A nyár folyamán a napfény és a magas páratartalom miatt bőrünknek elegendő egy lágyabb, könnyebb állagú termék a hidratáláshoz, hiszen teljesen mások a körülmények. A napi bőrápolási rutinunkat ugyanúgy reggel és este is érdemes elvégezni, hogy bőrünket frissen és üdén tartsuk.

 

Napfényvédő használata

Napfényvédő nyári bőrápolásA napfényvédő termékek használata a nyár folyamán meglehetősen fontos. Még akkor is érdemes napfényvédőt használni, amikor nem a strandra készülünk. Minden alkalommal, amikor elmegyünk otthonról előtte kenjük be magunkat magas faktorszámú napfényvédővel. A napfényvédő alkalmazása nem csak a leégés ellen fontos, de csökkenthetjük használatával a bőrrák kialakulásának kockázatát, és lelassíthatjuk a ráncok megjelenésének idejét is.

 

Kettő az egyben hidratáló

Ha már napfényvédő, akkor az arcunkon érdemes olyan alapozót vagy hidratálókrémet használni, amely véd a Nap káros sugaraival szemben. Az arcon olyan terméket használjunk, amely 30 SPF vagy annál magasabb faktorszámmal rendelkezik, mivel az arcon meglehetősen vékony a bőr, így nagyobb védelemre van szükség.

 

Ne felejtsd el a hidratálást

Attól még, hogy nyáron meglehetősen sokat izzadhatunk, az még nem jelenti azt, hogy bőrünk ezáltal hidratált. Annak ellenére, hogy az időjárás forró és párás, bőrünket ugyanúgy hidratálni kell. A hidratáló szerek visszaállítják a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát, amely pedig segít megvédeni a bőrt a káros szennyeződésektől, ezzel pedig megakadályozzuk a további irritációt és bőrszárazságot.

Hidratálásra például tökéletes választás lesz a Ceralbin hidratáló testápolója, amely könnyedebb textúrájának és a benne található természetes összetevőinek köszönhetően megfelelően hidratál, csökkenti a bőrirritációt, és megvédi a bőrt a további kiszáradástól.

Tudj meg róla többet és rendeld meg itt: Ceralbin hidratáló testápoló

 

A bőrradírozás fontossága

A bőrgyógyászok gyakran emlékeztetnek bennünket, hogy ne radírozzuk bőrünket túlzott mértékben, azonban a nyári szezon alatt sem szabad megfeledkeznünk róla. Ha zsíros bőrrel rendelkezel, akkor egy nagyobb hámlasztást építs bele a heti bőrápolási rutinodba. A mindennapos hámlasztás persze továbbra sem javasolt, de a héten legalább egyszer végezz el bőrradírozást, hogy bőröd felfrissítsd és megszabadulhass a mitesszerektől.