Ceralbin page image

SZÁRAZ, KIREPEDEZETT KÉZ? ÍGY GYÓGYÍTSD MEG BŐRÖD!

A kezünket használjuk a nap folyamán a legtöbbet, így nem csoda, hogy bőrünk ki van téve a különböző környezeti hatásoknak. Éppen emiatt fontos, hogy megfelelő ápolásban részesítsük kezünk bőrét is. Szakértői tippjeink segítenek a kezed megfelelő ápolásában!

Manapság sokkal gyakrabban mosunk kezet, és az állandó kézmosás és fertőtlenítő használat csak még inkább szárazzá teszi bőrünket. Összeszedtük szakértői tanácsainkat, hogy kezedet megóvd a kiszáradástól és a kirepedezéstől.

Tudjuk, hogy fontos a kézmosás. Függetlenül attól, hogy naponta többször csináljuk az elvégzett munka miatt vagy az alapvető higiénia érdekében, a kézmosás fontos szerepet játszik abban, hogy mindannyian elkerüljük a különböző betegségeket és fertőzéseket.

A jó hír az, hogy megfelelően megtisztíthatjuk kezünket a baktériumoktól úgy, hogy közben megőrizhetjük bőrünk egészségét és megjelenését.

 

Szappan, öblítés, ismétlés és hidratálás

A kezünk tisztán tartása érdekében elengedhetetlen, mind a víz, mind a szappan. Sajnos azonban minkettő meglehetősen befolyásolja kezünk bőrének állapotát, hiszen jelentősen rontják a bőr legfelső rétegét, amely a védelemért felelős. Ha a bőr védelme meggyengül, akkor szárazzá, kirepedezetté, sérültté, pirosság és viszketővé válhat.

Tehát mi a teendő, hogy a bőr védelmét fenntartsuk? Fókuszálj a kézmosás mellett, a megfelelő bőrhidratációra is.

A kézmosás rutinja

Függetlenül attól, hogy gyakran hallunk a gondos és alapos tisztítás szükségességéről, arra semmi szükség, hogy túl erős vegyszereket használjunk a kézmosás során. A megfelelő tisztításhoz elegendő egy gyengébb szappan is, amely ugyanúgy képes megtisztítani kezünket a különböző szennyeződésektől és baktériumoktól. Az alapos kézmosáshoz csak egy jó kézmosási rutin szükséges, így a kulcs nem a szappanban van. A kézmosás során mindig langyos vizet használjunk, és minimum 20 másodpercig mossuk szappannal, a kézfejet és az ujjak közötti részeket is. Így lesz a kézmosás teljesen hatékony.

A külső hidratáció elengedhetetlen

Ahhoz, hogy bőrünk védelmét erősítsük a kézápolás elengedhetetlen része a hidratálás. Érdemes minden kézmosás után bekenni bőrünket hidratálóval, hogy elkerüljük a száraz kezek okozta problémákat. Napközben használjunk könnyebb krémet, amely gyorsan beszívódik és segít a bőr nedvességét megtartani. Olyan terméket válasszunk, amely vizes alapú. Akinek nagyon száraz a bőre, sebes, viszket vagy piros, annak viszont zsírosabb terméket ajánlunk.

Éjjel lefekvés előtt fontos a bőr hidratálása, így a kéz bőre is. Ilyenkor azonban a zsírosabb, olaj alapú hidratáló használata a legcélszerűbb, hiszen így mélyen hidratálhatjuk a bőrt és az éjszaka folyamán lesz ideje felszívódnia a jótékony hatóanyagoknak.

 

Száraz kéz ápolása

A tökéletes választás

A Ceralbin univerzális hidratáló kenőcsét kifejezetten nagyon száraz, kirepedezett bőrre fejlesztettük ki, amelyet tökéletesen alkalmazhatsz a kezeden is. Segít megoldani a bőrirritáció tüneteit, így nem lesz többé viszketés, bőrpirosság, sem pedig sebek. A nap folyamán bármikor használhatod annak érdekében, hogy fokozd a kezed bőrének védelmét. A méhviasz és a gyapjúzsír segít mélyen ápolni bőröd, emellett bőrpuhító hatásuk miatt a száraz bőr azonnal eltűnik. Próbáld ki Te is: rendeld meg webshopunkból a Ceralbin univerzális kenőcsöt!

Szakértői tanács

Ha gyulladást vagy más bőrelváltozást észlelsz, annak ellenére is, hogy mindent megtettél bőröd hidratálása érdekében, akkor jobb, ha mielőbb bőrgyógyászhoz fordulsz.

Extra tippként pedig érdemes akár a kezünkön is fényvédőt használni, hiszen a nap rásegíthet a bőr kiszáradására. Különösen most, hogy egyre több a napos órák száma. Így ne csak arcunkon, hanem az egész bőrünkön alkalmazzuk a fényvédő krémeket, megvédve a káros UVA és UVB sugárzásoktól.