Ceralbin page image

ÉRZÉKENY BŐR: HOGYAN TISZTÍTSD MEG?

A bőr tisztítása a mindennapi bőrápolási rutin egyik kulcsfontosságú része. Azonban, ha érzékeny bőrrel rendelkezel, akkor a tisztítás nem lesz olyan egyszerű. Az érzékeny bőr nehezen viseli el a vegyi anyagokat és a különböző illatanyagokat, amelyektől irritálttá válhat. Nagyon oda kell figyelni tehát az érzékeny bőr tisztítására, hogy ne rontsunk a bőr állapotán.

Mi számít érzékeny bőrnek?


Az érzékeny bőrt úgy lehet meghatározni, hogy sok esetben, bizonyos anyagoktól a bőrön valamilyen kellemetlen érzés, tünet jelentkezÉrzékeny bőr tünetei és kezeléseik, mint az égés, viszketés vagy bőrpír.

Míg az érzékeny bőr gyakran reagál rosszul a szépségápolási termékek bizonyos összetevőire, a környezeti tényezők, a stressz szintje, az életmód és az egyén táplálkozása szintén a bőr irritációját válthatja ki. A reakció genetikailag beprogramozott. Ennek a bőrtípusnak a legnagyobb problémája az, hogy az érzékeny bőr nem csak az arcon van jelen, hanem az egész bőrön. A bőr általában vagy túl száraz, vagy túl olaj, nehéz pórusú vagy a bőr színe és tónusai eltérőek.

 

 

 

Milyen összetevőket kell keresni és elkerülni érzékeny bőr esetén?

Az érzékeny bőr legjobb alkotóelemeinek és összetevőinek kiválasztásánál a dolgok egyszerű kezelése kulcsfontosságú a hatékonyság veszélyeztetése nélkül. Ez mit jelent pontosan? Kerüld az olyan összetevőket, amelyeket nem ismersz. Ha csak pár összetevőt nem ismersz fel, akkor nem gond. Egy jó bőrápoló terméknek alapvető elemekből kell állnia, mint például a glicerin, vagy a víz és egyéb természetes összetevők. Egy érzékeny bőr esetén a legjobb, ha saját magunk tapasztaljuk ki, mi jó bőrünknek és mi nem, viszont az nagyon fontos, hogy megvizsgáljuk az összetevőket és a termék minőségét, tisztaságát. Például nem csak hialuronsavra van szükség, hanem meg kell arról győződnünk, hogy jó minőségű hialuronsavat tartalmaz az adott Parabénmentestermék.

Másrészről, egy érzékeny bőrtípusnak el kell kerülnie az olyan összetevőket, amelyek a bőrön gyakran súlyos tüneteket okozhatnak, mint például illatanyagok, parabének, alkohol, és a szulfátok. Olyan aktív összetevőket, amelyeket általában más bőrtípusok tolerálnak, szintén kerülni kell, ha nagyon reaktív bőrrel rendelkezel. Ide tartoznak a retinol, hidrokhipoallergéninon és bizonyos hámlasztó savak.

Ehelyett válassz az olyan összetevőket és receptúrákat, amelyek javítják a bőr természetes védelmét, és enyhítik az irritációt, miközben hidratálják is. Ilyen összetevők például a niacinamid, a hialuronsav és a ceramidok. Az érzékeny bőrű embereknek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező összetevőket [például az azelainsavat és a pantenolt] kell keresniük.

 

Hogyan kell ápolni az érzékeny bőrt?

A kevesebb termék használata az érzékeny bőrűek számára a legjobb módszer. Keress olyan termékeket, amelyek leginkább természetes összetevőket tartalmaznak. Használj külön bőr tisztítót és hidratálót is. Emellett mindig használj fényvédő krémet, hogy megóvd a bőröd a napkáros sugaraival szemben. A bőr hámlasztását kerüld, vagy csak nagyon ritkán végezd el, hiszen a hámlasztó termékek irritáló hatású összetevőket tartalmazhatnak.
Általános szabály, hogy mindig végezz el tesztelést egy új termék használata előtt. Próbáld ki az alkarodon egy pár napig, és ha nem okoz bőrirritációt, akkor beillesztheted a napi bőrápolási rutinodba.

Ha pedig érzékeny bőrödre hidratáló krémet keresel, amely nem tartalmaz parabént és hipoallergén, akkor a Ceralbin hidratáló testápolója lesz a jó választás. A Ceralbin hidratáló testápolója megfelel minden követelménynek, amelyre egy érzékeny bőrnek szüksége van: hipoallergén összetevők; gyógyszertári minőség, amely a legmagasabb minőséget jelenti; parabénmentes; majdnem 100%-ban természetes. Próbáld ki: rendeld meg a webshopból!

Az érzékeny bőr ápolása

Íme néhány tipp, amelyre mindig emlékezz érzékeny bőröd ápolása során:

Mosd meg az arcod kellemesen meleg vagy langyos vízzel. – A túl hideg nem fog jól tisztítani, a túl meleg pedig eltávolítja a természetes hidratáló réteget a bőrödről, ezzel fokozva a bőr kiszáradását és irritációját.

Bőrhámlasztás során a kezedet használd kendő vagy bármilyen tisztító eszköz helyett. – A hámlasztásra alkalmatos bőrtisztító eszközök nagyon durvák lehetnek bőröd számára, és könnyedén irritálttá válhat. Jobb, ha az ujjaidat használod, így sokkal gyengédebben végezheted el a folyamatot.

Napi egyszer tisztítsd csak meg az arcod – Az érzékeny bőrt nem szabad egynél többször megmosni és letisztítani. Lehetőleg lefekvés előtt mosd le a sminket és a szennyeződéseket bőrödről.