Ceralbin page image

MILYEN SORRENDBEN ALKALMAZZUK A BŐRÁPOLÓ TERMÉKEKET?

Sokat számíthat, hogy egy új terméket hogyan építünk be napi bőrápolási rutinunkba. Ha nem megfelelő sorrendben alkalmazzuk, akkor lehet, hogy bőrünk nem úgy reagál, ahogyan elvárnánk. Erre hoztunk most egy útmutató, hogy tudd, mit mi után alkalmazz!

Miért nem mindegy a sorrend?

A dermatológusok állítása szerint a bőrápolási termékek megfelelő sorrendben történő alkalmazása biztosítja, hogy a bőr minden termék előnyét megkapja. A sorrend hihetetlenül fontos, hiszen a termékekben található összetevők bejuttatása a cél. A bőrbe azonban csak egy nagyon kis része juthat be ezekből a kulcsfontosságú alapanyagoknak, még akkor is, ha jó sorrendbe alkalmazzuk őket. Ha nem megfelelő sorrendben használjuk őket, akkor az eredmény biztosan elmarad a vártaktól.

A bőrápoló termékek rétegezése: lépésről lépésre

Tehát melyik termék az első? A legalapvetőbb szabály, hogy a legkönnyebb állagú terméktől érdemes indulni a legsűrűbbig. Általánosságban gondoljunk csak bele: ahhoz, hogy a legfontosabb összetevők bejussanak a bőrbe, előtte le kell tisztítanunk arcbőrünket és a legvégén használni a hidratáló vagy a bőrregeneráló krémet, amely értékes bőrpuhító összetevőkkel rendelkezik. Azt is fontos figyelembe venni, hogy reggel vagy este alkalmazzuk a bőrápoló termékeket.

Reggeli bőrápolás

A reggeli bőrápolási rutin általában a nap és a szennyeződések elleni védelemről szól leginkább.

1. LÉPÉS:

Tisztítás:

Reggel egy melegvizes arcmosással kezdjük a napot.

2. LÉPÉS:

Tonik:

Érdemes a vizes arcmosás mellett, egy bőrtípusodnak megfelelő tonikkal is átmosnod arcodat, hogy 100%-ban megtisztítsd bőröd.

3. LÉPÉS:

Hidratálás:

Amennyiben használsz sminket itt az ideje a Primer krém alkalmazásának vagy pedig az univerzális hidratáló krém alkalmazásának. Erre jó választás lesz a Ceralbin univerzális kenőcse! Ezzel bőrünket feltölthetjük, így a nap folyamán nem fog kiszáradni.

4. LÉPÉS:

Védelem:

Fényvédő alkalmazása, amely segít a nap folyamán megvédeni bőrödet a káros UV-sugaraktól.

5. LÉPÉS:

Fedés:

Itt jön az alapozó vagy színezett BB-krém alkalmazása, hogy elfedjük az apróbb bőrhibákat.

 

Éjszakai bőrápolás

A bőr az éjszaka folyamán természetesen megjavítja magát, így ilyenkor kell elvégeznünk a különböző kezeléseket.

1. LÉPÉS:

Tisztítás:

A napi szennyeződésektől, olajtól és sminktől való megszabaduláshoz egyes szakértők azt javasolják, hogy a sminket előbb tonikkal vagy valamilyen sminklemosóval távolítsuk el, majd ezután mossuk meg az arcunkat alaposan vízzel.

2. LÉPÉS:

Hámlasztás vagy bőrradír:

A következő lépésként érdemes az elhalt bőrsejtek eltávolítását is elvégezni. Erre jó választás valamilyen hámlasztó vagy bőrradír használata, amelyek mikroszemcsékkel segítenek megtisztítani a bőrt.

3. LÉPÉS:

Maszk:

A bőr mélyebb rétegeibe a különböző arcmaszkok és pakolások tudnak bejutni, így a hámlasztás után ez a következő lépés, amit alkalmazzunk. A maszkok hatóideje általában 10-30 perc között van. A pakolás eltávolítása után mossuk meg arcunkat alaposan, majd jöhet a következő lépés.

4. LÉPÉS:

Ápolás:

Attól függően, hogy milyen bőrproblémával állunk szemben, a harmadik lépésben kezeljük. Ha pattanással, miteszerekkel küzdünk, akkor erre való terméket használjunk. Ha a ráncok ellen szeretnénk fellépni, akkor itt jön időrendben a szemránckrém vagy az általános ránctalanító. Ilyenkor alkalmazzuk a különböző olajokat és szérumokat is, amelyek segítenek a különböző bőrproblémák helyreállításában.

5. LÉPÉS:

Hidratálás:

Az éjszaka folyamán nyugodtan használhatunk télen-nyáron zsírosabb, sűrűbb állagú hidratáló krémet, amelynek bőven lesz ideje felszívódnia és hidratálnia bőrünket. A Ceralbin termékcsaládja közül az univerzális hidratáló kenőcs erre ideális lesz. De mitől lesz jó választás? Ismerd meg ITT!

 

Az időt is vegyük figyelembe

Természetesen a lépések között, akár este, akár reggel alkalmazzuk őket, várni kell, hogy a hatóanyagok megfelelően kifejthessék hatásukat. Általánosságban elmondható, hogy az egyes lépések között körülbelül 30 percet kell kihagynunk a megfelelő felszívódás érdekében.

A legfontosabb, hogy figyeljük hogyan reagál bőrünk a különböző termékekre! Mindenkinek más a bőre, így fontos megtalálni, mi válik be számunkra a legjobban.

A Ceralbin termékcsaládja között pedig biztosan Te is megtalálod a számodra legmegfelelőbbet, amellyel bőröd puha és selymes lesz: Ismerd meg termékeinket webshopunkban!