Ceralbin page image

MIÉRT KELL MINDENNAP HIDRATÁLNI A BŐRT?

A bőrünk fiatalon tiszta, rugalmas és ragyogó. Ahogy öregszünk, az arcszín megváltozik, és előjönnek a ráncok, illetve a bőr elveszti rugalmasságát. Mi hiányozhat bőrünk számára? A nedvesség.

A hidratáló fontossága

Ha mindennap megmosod az arcod, az már jó dolog, azonban mellé muszáj a hidratálás. Miután eltávolítottuk a napi szennyezősédeseket és a sminket, a legfontosabb a hidratálás. Nem számít kivel beszélünk, mindegyik szakértő egyetért azzal, hogy a fejtől a talpunkig rendkívül fontos a bőrhidratálás. A nedvesség elvesztése az életkor előre haladtával folyamatosan felgyorsul, ez pedig befolyásolja bőrük szilárdságát, ragyogását és lágyságát. Ezért olyan fontos a hidratáló krém használata napi szinten az arcmosás után és a nap elején egyaránt.


Bőrhidratálás

A hidratáló textúrája

A hidratáló termékek bármilyen formában és méretben megtalálhatók, a könnyedebb textúráktól a zsírosabb, bőrpuhító kenőcsökig, lehetővé téve a bőrödhöz illő termék megtalálását. Bár számos különféle textúrájú termék közül választhatunk, a legfontosabb, hogy olyan összetevőket tartalmazzon, amelyek természetesen hozzájárulnak a bőr hidratálásához.

Találjuk meg a legjobbat

A hatékony hidratáló termékek nem csak felületileg segítenek a bőr ápolásában, hanem segítenek bezárni a nedvességet a bőr mélyére, ezzel fokozva vízmegtartó képességét. A vízbázisú termékek is hatékonyan lehetnek erre, azonban a zsírosabb krémek, kenőcsök még inkább. A zsírosabb krémek ugyanis a nagyon száraz bőr ellen is megoldást nyújtanak, különösen a hűvösebb évszakokban. Emellett a zsírosabb textúra segít bent tartani a bőr nedvességét, ezáltal puhább és lágyabb lesz. A Ceralbin univerzális hidratáló kenőcse tökéletes választás lesz száraz bőrre, hiszen kellően sűrű és zsíros, így az extra száraz bőr ellen is hatásos lesz. A Ceralbin hidratáló testápolója pedig az egész test bőrápolásában segít. Természetesen a legjobb, ha olyan hidratálót választunk, amely bőrük típusának megfelel, és olyan előnyöket kínál, mint az öregedésgátlás vagy a pattanás elleni pozitív tényezők.

Mikor kell hidratálni?

Szinte minden szakember a hidratálást a tisztítás után javasolja. A napi szennyeződéseket és a sminket távolítsuk el az arcról akár tonik vagy sminklemosó segítségével, majd ezután mossuk át alaposan vízzel és csak ezután alkalmazzuk a hidratáló krémet. A legjobb felszívódás és ápolás érdekében a tiszta és enyhén nedves bőr a legideálisabb a hidratáló krém használatára.

Arc és test

Az arc hidratálása az egyik legfontosabb, hiszen az arcunkat takarjuk legkevésbé, így ez van kitéve legjobban a szennyeződéseknek. Emellett a második legfontosabb hidratálandó terület a kezünk. Azonban a testünk többi részéről sem szabad megfeledkezni a napi hidratálás során. Még a testünket elegendő naponta egyszer, addig az arcot és a kéz bőrét naponta több alkalommal nyugodtan kenjük be hidratálóval.

Van egy tippünk

Ha olyan hidratáló krémet szeretnél, amely magas minőségű összetevőkből áll, nem tartalmaz allergén anyagokat és valóban segít a bőr puhításában, akkor válasszd a Cerablin termékeit. A gyapjúzsír, a kókuszolaj, a méhviasz, és az urea mind olyan alapanyag, amely természetesen hozzájárul a bőr hidratálásához és a nedvesség megtartásához.

Válaszd a magyar gyógyszertári minőséget: Ismerje meg termékeinket és rendelje meg webshopunkból!