Ceralbin page image

FRISSÍTSD FEL BŐRÖD! ÚTMUTATÓ A BŐRRADÍROZÁSHOZ

A bőrradírozás a bőrápolás egyik nagyon fontos eleme, azonban sokan nincsenek vele tisztában, hogy pontosan hogyan is kell csinálni. Egy rosszul végzett bőrradírozási rutinnal akár ártani is lehet a bőrnek, viszont egy jó csodákra képes. Úgyhogy lássuk is a bőrradírozási útmutatót, azaz, hogy hogyan kell helyesen bőrradírozni!

Mire jó a bőrradírozás?

Először is tisztázzuk, hogy egészen pontosan mi is az a bőrradírozás, és milyen célt szolgál. Ahhoz, hogy a bőrünkben lévő sejtek megfelelően tudjanak működni, bizonyos időközönként érdemes eltávolítanunk a felesleges elhajt hámréteget, és erre a legjobb módszer a bőrradírozás. Ettől bőrünk nemcsak egészségesebb lesz, hanem valósággal ragyogni is fog, ugyanis az elhajt hámréteg eltávolításával a felszínre hozzuk a friss, élettel teli, ragyogó bőrt. Azonban nem szabad túlzásba esni, ugyanis a bőrünk szervezetünk része, és egy különösen érzékeny terület, a túl gyakori, erős radírozással akár könnyedént kárt is lehet okozni. De nem kell aggódni, csupán pár apróságra kell odafigyelni, ráadásul most el is mondjuk, hogy mikre?

Milyen gyakran érdemes bőrradrozni?

A legfontosabb kérdés a bőrradírozás esetében, hogy milyen gyakran érdemes bőrradírozni? Ahány ember, annyi féle bőrtípus, az, hogy milyen gyakran szabad ezt a hámlasztásos technikát használni, azt a bőr típusa is meghatározza nagy mértékben. Vannak érzékeny, és kevésbé érzékeny bőrtípussal rendelkező emberek, de általánosan elmondható, hogy heti egy alkalomnál többször nem érdemes radírozni a bőrt, mert ebben az esetben a bőr veszíthet az ellenállóképességéből. Zsíros, problémás bőr esetében esetleg lehet többször radírozni, de nem szabad túlzásba vinni. Ha neked különösen érzékeny a bőröd, akkor javasoljuk, hogy a durvább bőrradírok helyett, válassz olyat, amiben finomabb szemcsék vannak!

Hogyan kell jól bőrradírozni?

Miután már annyi minden fontos tudnivalót megbeszéltünk a bőrradírozással kapcsolatban, nézzük hogyan kell csinálni, azaz következzen az útmutató bőrradírozáshoz!
Vizezd be magad tetőtől talpig, vagy legalábbis ott, ahol radírozni szeretnéd a bőrödet! Célszerű egy tusolást követően elvégezni a bőrradírozást, ugyanis ilyenkor a szemcsék nem karistolnak, a vízzel érintkezve megpuhulnak.
A testradírral óvatosan kezd el dörzsölni a kiválasztott bőrfelületet, végezz apró körkörös mozdulatokat! Ezek a masszírozó mozdulatok, nemcsak abban segítenek, hogy eltávolítsd a hámsejteket, hanem abban is, hogy megfelelő vérkeringést alakíts ki, és ennek köszönhetően felfrissüljön a bőr! Javasolt alulról felfelé haladni.

Mikor befejezted a bőrradírozást, öblítsd le langyos vízzel!

A bőrradírozás folyamata itt még nem ért véget. Ahhoz, hogy valóban eredményesen zárd a folyamatot, és bőröd ragyogóan egészséges legyen, ne felejts el hidratálni! A hidratálás a bőrradírozás után legalább annyira fontos, mint maga a radírozás. Érdemes még félig nedvesen egy erősen hidratáló hatású készítménnyel bekenni a bőrt. Ehhez a Ceralbin természetes hidratáló testápolója tökéletes választás! Kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, és minden megtalálható benne, ami a bőr hidratálásához kell, ami azért nagyon fontos, mert a bőrradír használata elősegíti a hidratálókrémed hatóanyagainak könnyebb felszívódását, így tényleg tökéletesen hidratált lehet bőröd, még a téli időszakban is!