Ceralbin page image

HOGYAN KEZELJÜK A REPEDEZETT BŐRT TÉLEN?

A tél jelzi az ünnepi szezon eljövetelét, sok hóval és szórakozással, de alacsony hőmérsékletet is magával hoz, amelyek miatt a bőr kiszáradhat és kirepedezhet. A repedezett bőr kezelése télen valószínűleg minden ember rémálma. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek abban, hogy sima és puha bőrrel ünnepeld ezt a szezont.

Hidratálj, hidratálj és hidratálj! Talán ez az egyetlen mantra, amely segít fenntartani a bőr hidratáltságát anélkül, hogy kirepedezne a bőr. A hidratálás segít helyreállítani a bőr elveszett nedvességét és megakadályozza a további kiszáradást.

 

1. Hidratálj azonnal zuhanyozás vagy kézmosás után

Ha nem hidratálsz, amint kijössz a vízből, a bőr kiszárad, és ez a bőr kirepedezéséhez vezethet. Vigyél fel hidratáló krémet, azonnal miután megszárítottad bőröd. Így elősegítheted a bőrápolási termékek jobb felszívódását és megakadályozhatod a bőr kiszáradását.

2. Az ajakápoló télen életmentő lehet

Rakj ajkaidra Ceralbin ajakbalzsamot minden alkalommal, amikor érzed, hogy kiszáradt. Ez segít abban, hogy ajkaid lágyak, és rózsaszínűek lehessenek. Ajkaid igazán kényesek, és hajlamosak könnyen kirepedni. Érdemes rendszeresen hámlasztanod őket, hogy elkerülhesd a hámlást vagy a kirepedezést.

3. Tarts egy tégely kézápolót a táskádban

Bárhová is mész, mindig legyen nálad, ha szükség lenne rá. Amint egy kicsit is száraznak érzed a kezed, vigyél fel egy kis mennyiségű kézkrémet, hogy elkerülhesd a kirepedezett és irritált bőrt. A Ceralbin univerzális hidratáló kenőcse bármely táskádban elfér, és tökéletes mély hidratálást biztosít.

4. Ne hagyd figyelmen kívül kirepedezett bőröd

A kirepedezett bőr problémát jelenthet, hiszen miattuk a bőr mélyebb rétegeibe könnyedén bejuthatnak a szennyeződések, amelyek súlyos bőrfertőzéseket vagy betegségeket okozhatnak.

5. Hámlaszd le bőröd legalább kéthetente

A bőrhámlasztás segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és a száraz bőr rétegét, amely felhalmozódik a tél folyamán. Ez a száraz és elhalt bőrréteg megakadályozza a nedvesség bejutását a belső rétegekbe, ezáltal tovább rontva a szárazság problémáját.

6. Kezdj el használni a testolajat vagy testápolót

A tél folyamán érdemes sűrűbb állagú testolajat vagy testápolót választanod, hogy bőröd minél mélyebben hidratálhasd. A mély hidratálás segítségével nem csak puha lesz bőröd, de védelmet nyújt az újabb kiszáradás ellen is. A Ceralbin hidratáló testápolója segíthet ebben a benne található méhviasznak és gyapjúzsírnak köszönhetően.

7. Viselj pamut ruhákat

Ezzel megóvhatod bőröd a kiszáradástól, hiszen a pamut nem sérti fel bőröd még akkor sem, ha túlságosan száraz.

8. Használj enyhe mosószereket és mosóporokat a ruhák mosásához

Mivel ezek a termékeknek gyakran rajta maradnak a ruhákon, és megszáradhatnak, így könnyedén irritálhatják bőröd. A mosószerek és a mosóporok bizonyos vegyi anyagokat is tartalmaznak, amelyek bőrfertőzéseket vagy bőrirritációt okozhatnak, amelyek pedig még inkább kiszáríthatják bőröd.