Ceralbin page image

A HELYES ŐSZI BŐRÁPOLÁSI RUTIN – ÚTMUTATÓ A PUHA BŐRÉRT

Itt van az ősz, itt van újra! Ez az évnek egy nagyon különleges és varázslatos időszaka, előkerülnek hangulatos pulóvereket, finom illatú gyertyák, meleg teák, a természet felölti a legszebb ruháját, de sajnos az idő is lehűl, ridegebb lesz, ami egyet jelent azzal, hogy a bőrünk is elkezd kiszáradni. Éppen ezért ősszel fokozottan oda kel figyelni egy helyes bőrápolási rutin kialakítására és betartására.

Az őszi bőrápolási rutinban a legfontosabb a hidratálás!

A bőr hidratálása minden évszakban nagyon fontos, de ősszel, a hideg, szeles időben kiemelt szerepe van, ugyanis ilyenkor a bőr nagyon extrém körülményeknek van kitéve. Fektess nagy hangsúlyt erre a lépésre, ugyanis a bőrödnek tényleg szüksége van egy kid gondoskodásra, különben kiszárad, ami olyan tünetekkel fog járni, mint a bőrpír, hámlás, viszketés, vagy fájdalom, apró sebekkel és vérzéssel. Válassz olyan hidratáló készítményt, aminek kifejezetten száraz bőrre van, és amiben sok értékes összetevő található, mely táplálja a bőrt. A Ceralbin gyógyszertári minőségű hidratáló készítményei tökéletesek erre a célra, amelyeket a kijelölt gyógyszertárakban , vagy online Itt tudsz megvásárolni.

Olajos termékeknek is helyük van az őszi bőrápolási rutinban

Az olajos termékek a nyári kánikulában nem bizonyulnak a legmegfelelőbb választásnak, nem hagyják levegőhöz jutni a bőrt a melegben, de a hidegebb időben nagyon hasznosak. A folyamatos hőmérséklet -váltás (kint hideg, bent meleg, forró zuhany) megzavarja a bőr nedvesség -egyensúlyát, ami azt jelenti, hogy a bőr sokkal szárazabb lehet az őszi hónapokban. Az olaj bevezetése a rutinba nemcsak rövid távon táplálja a bőrt, hanem segít abban is, hogy javítsa a bőr hosszú távú nedvességmegtartó képességét.

Vitaminok elengedhetetlen részei az őszi bőrápolási rutinnak

Az őszi téli időszakan lecsökken szervezetünk vitaminkészlete is, ez pedig sápadt, fakó bőrhöz vezethet. A C -vitamin elősegíti a bőr ragyogását és fellendítését, serkenti a kollagén termelést, így a bőr jobban megtartja a nedvességet, és segít megvédeni azt a külső károktól, mint a hideg. Fogyassz megfelelő mennyiségű C-vitamint, akár zöldségek, gyümölcsök formájában, akár étrendkiegészítőként! A szervezetednek és a bőrödnek is szüksége van erre. A C -vitamin bevitele segít fenntartani az egyenletes bőrszínt és textúrát, valamint fokozza a bőr természetes ragyogását.

A fényvédő az őszi bőrápolási rutinból sem maradhat ki

Sokak szerint a fényvédőszerek használatára csak nyáron van szükség, és ez logikus is lenne, azonban az igazság az, hogy az év minden napján érdemes használni. Az UV sugarak nagyon károsak tudnak lenni, ezek ellen célszerű ősszel is védekezni. Gyakran azt gondoljuk, hogy amikor a hőmérséklet csökken, a nap nem olyan káros, de ez nem igaz. Míg az UVB -sugarak (a napbarnításért és a leégésért felelősek) nem olyan erősek, az UVA -sugarak (a bőrrákért és a korai bőröregedésért felelősek) ugyanolyan erősek, mint a nyári hónapokban.