Ceralbin page image

KIREPEDEZŐ KÉZ? VAN MEGOLDÁS!

Megérkezett az ősz, és vele együtt a hűvösebb idő, hideg fuvallatok, és persze a kézfertőtlenítőt sem nagyon hagyhatjuk el. Ezek a tényezők hozzák is magukkal a kéz kiszáradását, kirepedezését. Mit lehet tenni ellene? Mutatjuk a megoldást!

Hidratálj!

Naponta többször vigyél fel minőségi hidratáló krémet vagy kenőcsöt! Ez a lépés egészen egyszerűnek tűnik, és vélhetően mindenki gondolt már rá, azonban van néhány kulcseleme a dolognak. A hangsúly azon van, hogy milyen készítményt választasz, a vizes hatású nyári krémek az extrém körülmények között nem biztos, hogy megfelelő védelmet, hidratálást nyújtanak.

Cseréld le a krémeket kenőcsre!

Krém vagy kenőcs? Fontos ez, mégis mi a különbség? Nagyon is fontos, ugyanis míg a krémek vizes bázisúak, addig a kenőcsöknek jóval zsírosabb az alapjuk, ami azt jelenti, hogy sokkal hatékonyabban hidratálnak, hatásuk tovább tart, és sokkal könnyebben, gyorsabban puhává varázsolják a kiszáradt bőrt. A kirepedezett kezek ellen a kenőcsökkel lehet igazán hatékonyan fellépni. A Ceralbin Univerzális kenőcs a sok nagyszerű alapanyagnak köszönhetően természetes módon állítja vissza a kiszáradt bőr hidratáltságát és lép fel nagyon hatékonyan a kirepedező kéz ellen.

Viselj kesztyűt!

Ne csak akkor viselj kesztyűt, ha hideg van, és fázik a kezed, hanem akkor is, ha szükség van rá más szempontból. Ha a kezeit gyakran vízbe meríted, például mosogatás közben, fontold meg a kesztyű viselését. A kesztyűk segítenek megakadályozni, hogy a víz eltávolítsa a bőr természetes olajait, így megelőzik, hogy kiszáradjon a bőr.

Éjszakai ápolás!

A száraz kezek egyik legjobb gyógymódja, ha éjszaka krémmel vagy kenőccsel, más hidratáló készítménnyel kenjük le őket, majd kesztyűt veszünk fel, ez segít jobban felszívódni a bőrödbe, és napközben sem fog zavarni, hogy valami van a bőrödön.

Vidd magaddal!

Az éjszakai ápolás nagyon fontos, és nagyon hasznos is, de azért nem szabad nap közben sem elhanyagolni a hidratálást. Vidd magaddal kedvenc hidratáló készítményedet, és amikor szükségét érzed kend be vele a kezed! Célszerű minden kézmosás után egy kis extra gondoskodásban részesíteni.

Fordulj szakemberhez!

Amennyiben a kéz kirepedezése kóros, egyéb tüneteid is vannak, például vérzés, hámlás, fájdalom, akkor ne félj szakemberhez fordulni! Néhány esetben a bőr szárazsága csak tünet és más probléma áll a háttérben, illetve bőrproblémákat, például ekcémát is jelezhet. Az orvos kivizsgálásokat, gyógyszeres kezelést javasolhat, illetve speciális krémeket is írhat fel. Súlyos pikkelysömör egyesesetekben az ultraibolya (UV) terápia is segíthet a bőr gyógyulásában.