Ceralbin page image

VISZLÁT, SZÁRAZ BŐR! – 5 TIPP A KÉZSZÁRAZSÁG ELLEN

A száraz bőr érzésével legtöbbször talán a kezünkön találkozunk. Nem is csoda, hiszen a kéz bőre folyamatosan ki van téve a külső hatásoknak, beleértve a különböző időjárási körülményeket, a napfényt, a szennyeződéseket és a különböző vegyi anyagokat, például a mosószereket és tisztítószereket. Ezek az elemek kiszáríthatják a bőröd, amitől kirepedezett, kipirosodott és akár gyulladt is lesz.  De nézzük, hogy mivel óvhatod meg a kezeidet

  1. Hidratálás

A megfelelő hidratálás elengedhetetlen, akár a megelőzés, akár a kezelés esetén. A hidratáló krémek és kenőcsök segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát, és csökkentik a kiszáradás kockázatát. Azonban fontos, hogy olyan terméket válassz, amely nemcsak hidratál, hanem megfelelő védelmet is nyújt a környezeti hatások ellen, azaz a bőr barrier, védőfunkcióját is segíti.

  1. Használj zsírosabb kenőcsöket!

Kézkrémnek általában egy könnyen felszívódó, vízalapú krémet választunk, pedig ez nem a legjobb megoldás. Igaz, hogy a zsírosabb kenőcsök nehezebbek és hosszabb ideig tart, amíg felszívódnak, de érdemes kivárni ezt az időt, ugyanis hosszútávon csak az ilyen készítményekkel fog rendbe jönni a kezünk.

  1. A megfelelő termék kiválasztása

Fontos, hogy a megfelelő hidratáló krémet vagy kenőcsöt válaszd a bőrtípusodnak és a bőröd aktuális állapotának megfelelően. Az illatanyagok és a színezékek is irritálhatják a bőrt, ezért érdemes az ilyen összetevőket tartalmazó termékeket elkerülni.

  1. Hidratálás és bőrápolás napi szinten

A hidratáló krémek és kenőcsök alkalmazása napi szinten ajánlott, különösen  kézmosás után. Fontos, hogy a terméket alaposan masszírozd be a bőrbe, hogy hatékonyan hidratálja a felső bőrrétegeket.

  1. A kesztyűk használata

A kesztyűk használata segíthet megvédeni a bőrt a környezeti hatásoktól, például a hidegtől, a napfénytől és a különböző vegyi anyagoktól. Különösen ajánlott a kesztyű viselése, ha gyakran érintkezel vízzel vagy erős vegyi anyagokkal.

+ 1 Dermatológus felkeresése

Ha a szárazság vagy a kirepedezés súlyos, vagy tartósan fennáll, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt. A bőrgyógyász segíthet meghatározni a probléma okát, és megfelelő kezelést javasolhat.

A száraz kéz megelőzése és kezelése érdekében fontos, hogy megfelelően hidratáljuk és ápoljuk a bőrünket. A hidratáló krémek és kenőcsök használata napi szinten ajánlott, és a megfelelő termék kiválasztása kulcsfontosságú. A kesztyűk használata és a bőrgyógyász felkeresése szintén segíthet a szárazság és a kirepedezés elleni küzdelemben.