Ceralbin page image

SZÁRAZ BŐR OKAI

Mik a száraz bőr okai leggyakrabban, hogyan lehet kezelni, valamint kialakulását megelőzni? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre válaszolunk. Neked is gyakran szárad ki a bőröd, érdekel a száraz bőr okainak felfedezése, kezelése? Olvasd el cikkünket, biztosan sok hasznos információt találsz!

A száraz bőr okai ide vezethetőek vissza

A bőr a szervezet első védelmi vonala. Megakadályozza a káros mikroorganizmusok, például vírusok és baktériumok bejutását a szervezetbe. Megvédi az embereket a környezettől is. Azonban nedvesség és olaj nélkül a bőr kiszáradhat, veszíthet rugalmasságából. A száraz bőr okainak tisztázására azért van szükség, mert fontos ennek a védelmi rendszernek az megfelelő állapotban való tartása. A száraz bőr nemcsak esztétikailag nem szép, hanem olyan kellemetlen tünetekkel járhat, mint a viszketés, hámlás, bőrpír, apró sebek, fájdalom. Mik tehát a száraz bőr okai, hogyan lehet elkerülni?

 

A száraz bőr okai között a leggyakoribb a vízveszteség

A száraz bőr okai között az első helyen áll a bőr nem megfelelő vízháztartása. Amennyiben nem megfelelő a nedvességtartalma a bőrnek, kiszáradhat, kellemetlen tünetek alakulhatnak ki. Mi okozza a bőr vízháztartásának a felborulását? Meglepő, de a száraz bőr okai között szerepel a fürdés is, a hosszú, forró zuhany vagy fürdő, illetve a bőr túlzott dörzsölése kiszáríthatja a bőrt. A napi többszöri fürdés a természetes olajokat is eltávolíthatja a bőrről. Nagyon sok népszerű szappan, tusfürdő, sampon úgy van kilakítva, hogy a zsírral együtt a nedvességet is eltávolítják nemcsak a bőr felületéről, hanem a bőrből is. Alapból már a forró víz sincsen jó hatással a bőrre. Érdemes kicsit lentebb tekerni a hőfokot, és olyan a száraz bőr okai elkerülésére alkalmas készítményt választani, mint a Ceralbin kettős hatású fürdőkrém. Ez a készítmény nemcsak hatékonyan tisztít, hanem ezzel egy időben értékes tápanyagokkal is feltölti a bőrt, megakadályozza annak kiszáradását.

 

A száraz bőr okai között szerepel az időjárás is

Nyáron a meleg, télen a hideg miatt lehet száraz a bőr- a száraz bőr okai között az időjárást is megtalálhatjuk. A központi fűtés, a fatüzelésű kályhák, és a kandallók egyaránt csökkentik a páratartalmat, ami a bőr kiszáradásához vezet.  A hideg, szeles kinti idő szintén nem tesz jót a bőrnek, ahogyan a túlzott napsütés is. A száraz bőr okaival fel lehet venni a harcot, csupán egy megfelelő hidratáló krém kell, ami képes visszaállítani a bőr megfelelő vízháztartását. A Ceralbin Univerzális kenőcs tele van a természet kincseivel: gyapjúzsír, méhviasz, ricinusolaj, omega zsírsav segít abban, hogy bőröd újra élettel teli legyen. A kenőcs magas koncentrátumban tartalmazza ezeket a bőrpuhító alapanyagokat, így már egy kis mennyiség is csodákat tesz a bőröddel.

 

Bőrbetegségek is húzódhatnak meg a száraz bőr okai mögött

Egyéb bőrbetegségek is lehetnek a száraz bőr okai. Az olyan bőrbetegségben szenvedőknek, mint az atópiás dermatitisz (ekcéma) vagy a pikkelysömör, nagyobb valószínűséggel lesz száraz a bőrük. Számukra elengedhetetlen az orvosi kezelés, nem elegendő krémeket használniuk. Amennyiben nem használnak a hidratáló készítmények 2 hét intenzív használat után sem, orvoshoz kell fordulni, mert súlyos betegségek előjele is lehet a bőr kiszáradása!