Ceralbin page image

SZÁRAZ BŐR HIDRATÁLÁSA: HOGYAN CSINÁLJUK HELYESEN?

A bőr kiszáradásának megelőzésére és annak ápolására a bőrgyógyászok az alábbiakat javasolják:

1. Fürdés és zuhanyzás

Bőrszárazság esetén az alábbiakra érdemes figyelnie tisztálkodás közben:

 

2. Figyeljen a hidratáló helyes használatára

A kenőcsök, krémek és testápolók (hidratálószerek) úgy működnek, hogy a bőrben lévő nedvességet bent tartják. Annak érdekében, hogy megtartsa bőre a szükséges nedvességet, zuhany és fürdés után, illetve arc és kézmosás után néhány percen belül használjon hidratálót. A Ceralbin univerzális hidratáló kenőcse erre tökéletes választás lesz.

 

3. Használjon gyógyszergyári kenőcsöt

A gyógyszergyári kenőcsök kevésbé irritálják a bőrt, mint a hagyományos krémek. Keressen olyan krémet vagy kenőcsöt, amely olyan olajat tartalmaz, mint az olívaolaj vagy a ricinusolaj. A természetes összetevőkből álló kenőcsök, ahogyan a Ceralbin is segítenek hidratálni, és megnyugtatni a kiszáradt bőrt.

 

4. Ajakbalzsam

Nem csak kezünk vagy arcunk száradhat ki, hanem ajkunk is. Erre válasszunk ajakbalzsamot, amely segít megnyugtatni a bőrpírt és a kicserepesedett ajkakat. Mindenképp olyat válasszon, amely nem okoz allergén reakciót.

 

5. Ne használjon erős illatú termékeket

Csak olyan bőrápoló termékeket érdemes használni, amelyeknek kellemes, lágy illata van vagy teljesen illatmentesek. A túl erős illatú termékek a száraz és érzékeny bőr esetén további bőrirritációt okozhatnak.

Száraz bőr esetén pedig érdemes elhagyni a következő szépségápolási termékeket:

Dezodor szappanok

Alkoholt, illatanyagokat, retinoidokat vagy alfa-hidroxisavat (AHA) tartalmazó bőrápolási termékek

 

6. Viselj kesztyűt

Általában a kéz szárad ki elsősorban, főleg a hidegebb időszakban. Kesztyű viselésével csökkentheti a száraz, kirepedezett bőr kialakulását. Ne felejtsen el kesztyűt felvenni mielőtt kimenne a téli hidegbe vagy erős vegyszereket használna akár a házimunka során.

 

7. Válasszon nem irritáló ruhákat és mosószert

Ha bőre száraz és kirepedezett, akkor még a ruhák és a mosószerek is irritálhatják. Ennek elkerülése érdekében:

Viseljen pamutot vagy selyemruhát, esetleg gyapjút és kerülje a durva tapintású ruhákat
Használjon „hipoallergén” feliratú mosószert

Ha pedig bőre túlságosan kiszáradt, válassza a Ceralbin termékét, amely egy univerzális hidratáló kenőcs, így segít bőrét újra puhává és selymessé varázsolni. Rendelje meg webshopunkból!