Ceralbin page image

BŐRÁPOLÁS A TÉLI IDŐSZAKBAN

Télen bőrünk ápolása rendkívül fontos, hiszen a hideg, száraz idő rendkívül megviseli bőrünk szerkezetét. Ebben az időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk a bőrápolásra és annak hidratálására.

 

Összeszedtünk pár tippet a téli időszakra, hogyan ápolja bőrét:

1. Használjon otthon párásítót

A téli időszakban a kültéri levegő páratartalma igen alacsony, hiszen a hideg következtében a levegő szárazzá válik. Ez igencsak megnehezíti a bőr hidratáltságát. Érdemes otthon párásítót használni, hogy bőre nedvessége visszaálljon és puha maradhasson.

 

2. Igyon elegendő vizet

Természetesen a belső hidratálás az egyik legfontosabb a bőr rugalmasságának fenntartásához. Ha nem fogyaszt elegendő mennyiségű vizet, az nem csak bent tartja a szervezetben a különböző méreganyagokat, de a bőr rugalmatlanná válik, könnyen kiszáradhat és ráncossá válhat. Nem hiába mondják a szakemberek sem, hogy igyunk minél több vizet, mivel rengeteg jótékony hatása van a szervezetre nézve, ahogyan a bőrápolásban is nagy szerepet játszik.

 

3. Nem szabad forró vízben fürdeni

A téli hónapban a forró zuhanyozás és a nem megfelelő bőrápolás kirepedezetté teszi a bőr felületét. A forró víz gyorsan elpárolog, és ha a bőrt nem hidratálják azonnal, akkor a bőr repedésein keresztül a bőr idegei kivannak téve a levegőnek, amely által ekcéma, vagy bőrirritáció is kialakulhat.
Egy hosszú séta után télen bizonyára jól esik egy forró fürdőt vennie, azonban ezt jobb elkerülni, hiszen nagyon gyorsan kiszáradhat bőre. Inkább egy meleg vizes zuhannyal vagy fürdővel próbálja magát felmelegíteni. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a fürdőszoba ajtaját tartsa zárva, hogy a pára ne menjen ki még mielőtt teljesen meg nem száradt bőre.

 

4. Nedves bőrrel ne menjen ki a hidegre

Sokan zuhanyzás után sokan azonnal kiszaladnak a hidegbe, mert valamilyen programjuk van vagy épp le kell vinni a szemetet. Ezt azonban jobb elkerülnie, mivel nedves bőre a hideg hatására azonnal kiszárad és kirepedezhet olyan mértékben, hogy akár vérezhet is. Érdemes zuhanyzás után egy fél órát várnia még mielőtt kimegy a szabadba, így jobb előre tervezni, akármilyen programra készül.

 

5. Kevesebbet radírozza bőrét

A bőrradírozást a szakemberek időszaktól függően hetente maximum két alkalommal javasolják, még az arc esetében maximum háromszor. A téli időszakban a bőrradírozást korlátozza csupán heti egy alkalomra, hiszen bőre alapjáraton szárazabb, mint például nyáron, amikor a faggyútermelés sokkal erősebb. Kihagyni sem érdemes a bőr radírozását, hiszen az elhalt bőrréteget mindenképp szükséges eltávolítanunk, amely után ahttps://www.ceralbin.hu/webshop.htmlhidratálás és a bőrápolás is sokkal hatásosabb lesz.

 

Figyeljen oda bőrére minden időszakban és használja a Ceralbin termékét, amellyel bőre bármely évszakban visszanyerheti puhaságát és selymességét. Rendelje meg MOST!