Ceralbin page image

NAGYON SZÁRAZ BŐR ÁPOLÁSA

A nagyon száraz bőr ápolása odafigyelést igényel, nem lehet félvállról venni. A száraz bőr számos kellemetlen tünetet idézhet elő, amelyeket leginkább a bőrszárazság kialakulásának megelőzésével lehet elkerülni. Ehhez nyújt segítséget a Ceralbin család, melynek termékeit mind úgy fejlesztettük ki, hogy nem csak enyhítik a tüneteket, hanem hosszútávon segítenek azokat megszüntetni.

Miért fontos a nagyon száraz bőr ápolása?

Akik ilyen bőrtípussal rendelkeznek, azok tudják, hogy a nagyon száraz bőr ápolása mennyire fontos. Amennyiben nem fordítanak rá kellő figyelmet, a kezdetben még csak viszkető bőr később pirosodni és hámlani kezd, és a viszketéshez ilyenkor már fájdalom is társul. Nagyon fontos, hogy bőrszárazság esetén nem elég a kellemetlen tüneteket kezelni, magát a problémát kell megszüntetni. Ebben segítenek különböző készítmények is, melyek rendszeres használata véget vet a bőr szárazságának.

 

Nagyon száraz bőr ápolása: A téli időszakban még nehezebb lehet

A bőrszárazság minden évszakban okozhat kellemetlenséget, azonban a nagyon száraz bőr ápolása fokozottan fontos a hidegben. Egyes bőrfelületek jobban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a hideg szélnek, a napsugaraknak, például a kezünkön és arcunkon. Ősszel és a tél során gyakran olyanoknak is kiszárad a bőr a kezén, akiknek a bőrtípusa egyébként normál. A bőr kiszáradása a kézen a hidegben nem csak esztétikailag zavaró, de berepedezik, vérzik, és bizony fáj is. Épp emiatt fontos, hogy segítsük a szervezetünket a hideg hónapok alatt, és amennyire lehetséges, hidratáljuk a bőrünket, különösen a „kilógó” részeket, mint a kézen és arcon lévő bőrfelület.

A nagyon száraz bőr ápolása a Ceralbin termékcsaláddal

A Ceralbin termékcsalád egy magyar fejlesztésű innováció, gyógyszertári minőségű kozmetikumokat állítunk elő a nagyon száraz bőr ápolása végett. A termékek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, színezéket, aromákat, vagy épp tartósítószert, csupán természetes anyagokat. A Ceralbin hidratáló testápolójában többet között megtalálható az urea amely, egy olyan vegyület, melyet a szervezetünk is előállít, azonban könnyen előfordulhat, hogy nem elég mennyiségben (ez állhat a száraz bőr hátterében is). Az urea a bőr hidratálásáért és vízmegkötő képességéért felelős. Ezen felül a Ceralbin termékcsaládja tartalmaz még hipoallergén gyapjúzsírt, méhviaszt és napraforgóolajat, melyek szintén javítják a bőr vízmegkötő képességét, és rugalmassá teszik azt.

 

Melyik termék, hogyan segíti a nagyon száraz bőr ápolását?

A nagyon száraz bőr ápolása során az egyik termékünk, ami sokat javíthat a bőr állapotán, az a Ceralbin hidratáló testápoló. Ez ugyanúgy működik, mint bármely más testápoló, azzal a különbséggel, hogy a drogériákban kapható darabok általában tartalmaznak mesterséges anyagokat, színezéket és aromákat, így nagyobb eséllyel váltanak ki allergiás reakciót.

Ceralbin univerzális kenőcs is remek döntés a nagyon száraz bőr ápolása folyamán. Alapvetően a krém és a kenőcs között a különbség a textúrájában keresendő, a krémek több vizet tartalmaznak, míg a kenőcsök zsírosabbak, keményebbek, picit nehezebben is kenhetőek, de bőrszárazság esetén hatékonyabb segítséget nyújtanak, mint a krémek.

Akinek a nagyon száraz bőr ápolása valóban kardinális pont, azoknak érdemes egy próbát tennie nem csak a testápolóval, kenőccsel, de a Ceralbin fürdőkrémmel is. A nagyon száraz bőr gyakran párosul érzékeny bőrrel is, ami számos kozmetikum használatát kizárja, például a tusfürdőkét. Ez a fürdőkrém nem csak kiváltja a tusfürdőt, de a tisztítás mellett intenzíven ápolja is a bőrt, így a bőrszárazság tünetei hosszútávú használat esetén megszűnnek.