Ceralbin page image

A KÉZSZÁRAZSÁG KEZELÉSE HATÉKONYAN

Száraz, repedezett kézfejed? Nemcsak nem esztétikus látvány, hanem kellemetlen tünetekkel is jár, viszket, hámlik, esetleg apró sebek, és fájdalom is jelentkezett? Mutatjuk hogyan tudod kezelni, vagyis jöjjön a kézszárazság kezelése hatékony módszerekkel!

Gyakran okoz problémát a kézszárazság kezelése

A kézszárazság nagyon sok embernél jelentkezik, főleg a téli-, illetve őszi időszakban, ezért is nagyon fontos beszélnünk a kézszárazság kezelése hatékony módszereiről. A kezünket nagyon gyakran használjuk, nagyon sok mindenre, és közben észre sem vesszük, hogy milyen erős környezeti hatásoknak tesszük ki, csak már az eredményt, a kézszárazságot vesszük észre. Mosogatunk, maró hatású szerekkel takarítunk, kitesszük az időjárás viszontagságainak, a hidegnek, a szélnek, a napsütésnek, rengeteg olyan behatás éri, ami kiszáríthatja. És akkor még nem is beszéltünk a koronavírus miatti szigorodott higiéniának, az alkoholos kézfertőtlenítők szintén roncsolhatják a bőr állapotát. De hogyan lehet a kézszárazságot kezelni hatékonyan?

 

Kézmosás után is fontos a kézszárazság kezelése

Manapság nagyon sokat mosunk kezet, jövünk-megyünk, kerülünk-fordulunk és vagy kezet mosunk, vagy kézfertőtlenítő szereket használunk, hogy minimálisra csökkentjük a koronavírus fertőzés esélyét, ez azonban sajnos nem tesz jót a kezünkön található bőrnek. Senkit se szeretnénk lebeszélni az alapos, és rendszeres kézmosásról, inkább csak szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a kézszárazság kezelésének fontos része, a kézmosás utáni hidratálás. A víz és a szappan roncsolja a bőr felső rétegét, emiatt pedig szárazzá, kirepedezetté, sérültté, pirosság és viszketővé válhat. Ha ezt elszeretnéd kerülni, akkor használj hidratáló krémet közvetlenül kézmosás után, ez a már kialakul kézszárazság kezelésében is segíteni fog!

 

A kézszárazság kezelése télen

A téli időszakban még gyakrabban előfordul a kézszárazság, ami nem meglepő, hiszen a hideg idő, a szél megviseli a bőrünket. A téli kézszárazság megelőzése érdekében érdemes kesztyűt viselni, amennyiben ez lehetséges, manapság már lehet olyanokat is kapni, amiknek ujj végei az okostelefonnal is kompatibilisek. Persze vannak olyan helyzetek, amikor ez nem lehetséges, valamint a kesztyű sem nyújt teljes védelmet. Ebben az esetben a kézszárazság tüneteit rendszeres hidratálással lehet orvosolni hatékonyan. A téli kézszárazság kezelése esetében nagyon fontos tehát, hogy renderesen hidratálj!

 

A kézszárazság kezelése a Ceralbin termékcsaláddal

A Ceralbin termékcsalád tagjai nagyon hatékonyak a kézszárazság kezelése esetében is, hiszen a termékeinket speciálisan száraz bőr kezelésére fejlesztettük ki. A kézszárazság kezelése esetében a Ceralbin magas minőségű hidratáló termékeinél nincs is jobb megoldás. A Ceralbin univerzális kenőcs nagyon száraz kézbőr esetében nyújthat segítséget, ez a zsíros kenőcs tápláló összetevői segítségével hidratálja a kéz bőrét, és csökkenti a tüneteket. De a Ceralbin hidratáló testápoló is bátran használható a kézre. Mivel a Ceralbin termékek csakis természetes összetevőket, gyógyszertári minőségű alapanyagokat tartalmaznak, ideálisak kézszárazság kezelésére is!