Ceralbin page image

A BŐRÁPOLÁS ALAPJAI: HOGYAN KEZDJ NEKI A MEGFELELŐ BŐRÁPOLÁSNAK?

Bőrünk ápolása nagyon fontos dolog, hiszen ez szervezetünk külső védelmi rendszere. Bár sokan inkább a külsőségek miatt kezdenek el foglalkozni bőrük ápolásával. Igazából mindegy is, hogy mi a mögöttes ok, a lényeg, hogy ápoljuk megfelelően bőrünket! Mégis hogyan? Hogyan kell megfelelően ápolni a bőrt? Mutatjuk a bőrápolás alapjait!

A bőrápolás megfelelő lépései

A bőrápolásnak egy házépítéshez kell hasonlítania, ahol minden tégla a megfelelő sorrendben kerül elhelyezésre. Ha a napi bőrápolás alapjaiban rendellenesen hozzáadott termékek szerepelnek, az egész szerkezet összeomolhat. Például, ha hidratáló krémet viszel fel egy szemkrém előtt, a krém aktív összetevői nem tudnak megfelelően behatolni a bőrbe a hidratáló krémben lévő okkluzív összetevők miatt, amelyek akadályt képeznek a bőrön. A helyes sorrend érdekében kövesd azt az általános szabályt, hogy először mindig a legkönnyebb termékeket alkalmazd, mielőtt a rutin végén vastagabb formulákra térnél át. Mutatunk ehhez egy kis útmutatást!

 

Ügyelj arra, hogy minden terméknek adj egy kis időt, hogy beszívódjon a bőrödbe, mielőtt felvinnéd a következőt!

Ismerd meg a bőrtípusodat!

Bőrünk saját egyedi követelményeinek megismerése lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a megfelelő termékeket, amelyek a legjobban működne, és valóban hatásosak. Mindenkinek megvan a maga egyedi bőre, és bár ez idővel változhat, vannak bizonyos bőrtípus-kategóriák, amelyeket általános iránymutatásként használhat a megfelelő bőrápoló termék kiválasztásához. Akár zsíros, száraz, érzékeny, pattanásos vagy normál bőröd is legyen, a megfelelő típusú terméket kell használnia. A száraz bőrre tervezett termék használata nem sokat segít a zsíros bőr tónusának javításában. Száraz bőrre inkább hidratáló termékcsaládunkat ajánljuk, amik mélyen hidratálják a bőr legmélyebb rétegeit is, és visszaállítják a bőr megfelelő szerkezetét.

Kettős bőrtisztítás a biztos tisztítás

A megfelelő bőrápolás alapja teljesen egyértelműen a bőr tisztítása, azonban sokan nem tudják, hogy a teljes tisztaság érdekében nem elég egyszer megmosni az arcot. Egyetlen tisztítás egyszerűen nem tesz eleget, függetlenül attól, hogy keveset vagy sokat sminkelsz. Modern világunkban a levegő is tele van mindenféle szennyeződésekkel, amit nap végeztével le kell mosni a bőrről, méghozzá kétszer is, annak érdekében, hogy a felszínen felhalmozódott összes szennyeződést a bőr felszínéről. Egyszeri mosás csak eltávolítja a felületi szennyeződéseket, de a megmaradt faggyút nem. Kezdésként próbálj olajos tisztítószert használni, amely segít feloldani a bőrfelületen lévő sminket, szennyeződéseket és faggyút. Ezután használj vízbázisú tisztítószert a vízbázisú szennyeződések, például szennyeződések, izzadság vagy más kellemetlen anyagok eltávolításához.

Mindig viselj fényvédőt

Mivel a melanoma aránya folyamatosan emelkedik, minden alkalommal fényvédőt kell viselnünk, amikor elhagyjuk a házat, és nemcsak nyáron, a legnagyobb napsugárzásban. Az UV-sugarak egész évben behatolhatnak a bőrbe. Próbálj ki egy könnyű SPF formulát használni az arcra.