Ceralbin page image

NAGYON SZÁRAZ ARCBŐR

Sokak számára nem ismeretlenek a következő tünetek: húzódó, rugalmasságot mellőző, gyakran bizsergő és hámló bőr. Ha ezek közül bármelyiket gyakran tapasztalod, akkor valószínűleg te is a nagyon száraz arcbőr problémájával küzdesz. Szerencsére ez az állapot javítható, méghozzá könnyedén!

Hogy ismerhető fel a nagyon száraz arcbőr?

A nagyon száraz arcbőr tünetei könnyen felismerhetők. Különösen fürdés után jelentkeznek, és ilyen tünetek például az erős diszkomfort érzés, az erős hámlás, a feszült érzés a bőrön és gyakran a berepedezés is. De nem ritka a kipirosodás, vagy a viszketés sem.
A nagyon száraz bőrrel rendelkezőknél az ekcéma megjelenésének a valószínűsége is megnő. Ha a tünetek súlyosak, érdemes felkeresni egy bőrgyógyász szakembert.

Mik a nagyon száraz arcbőr okai?

A nagyon száraz arcbőr kialakulásában elsősorban a víz hiánya játszik szerepet. Amikor a felhám legfelső rétegeiben ugyanis nincs megfelelő víz-lipid arány, a bőr elveszíti a védvonal funkcióját a külső hatásokkal szemben. Ugyanakkor a nagyon száraz bőr hátterében a genetika is ott áll, hisz ez is egy olyan bőrtípus, mint a zsíros, vagy épp a normál bőr.

A nagyon száraz arcbőr hátterében ugyanakkor állhat még a nem megfelelő légkondi, vagy épp a fűtés, a napozás, vagy akár más időjárás-tényezők, de egy rosszul megválasztott szappan is. És persze állhat mögötte valamilyen betegség, ekcéma, vagy akár pajzsmirigy betegség is.

 

A nagyon száraz arcbőr kezelése

Ha nem valamilyen egészségügyi gond áll a háttérben, akkor a nagyon száraz arcbőr kezelése szerencsére akár megfelelő krémek használatával is történhet. Egy jó testápoló, vagy arckrém ugyanis csodákat tud tenni a száraz bőrrel.

A Ceralbin egy magyar fejlesztésű termékcsalád, amely gyógyszertái minőségű produktumokat kínál. Univerzális kenőcsünk kimondottan a nagyon száraz arcbőr problémájának megszüntetésére lett kifejlesztve. Rendszeres használatával megszűnik a bőr húzódása, eltűnnek a jellemző hámló bőrrétegek, abbamarad a viszketés és ragyogóbbá válik az arcbőr.

Természetesen nem csak a tünetek enyhülnek, hanem ezzel egyidejűleg segít helyreállítani a bőr védelmező mechanizmusát is, tehát a nagyon száraz arcbőr okait szünteti meg, nem csak a következményeként fellépő panaszokat.

Amennyiben neked is napi szintű kellemetlenséget, vagy akár fájdalmat okoz a nagyon száraz arcbőr, mindenképp érdemes kipróbálnod a Ceralbin család valamelyik készítményét, aminek segítségével nem csak a zavaró tüneteknek inthetsz búcsút, de a bőröd is meghálálja!

Rendeld meg webshopunkból, most kipróbálási garanciával!