Ceralbin page image

HOGYAN LEGYEN TISZTA ARCBŐRÖD? 8 TIPP A BŐRGYÓGYÁSZTÓL

Az esti bőrápolási rutin során az egyik legfontosabb feladatunk, hogy alaposan megtisztítsuk bőrünket a nap során felszedett szennyeződésektől és baktériumoktól. Ahhoz, hogy bőrünk valóban tiszta legyen, nem árt pár szabályt betartani.

#1: Használj tisztítókefét

Egy tisztító eszközzel sokkal több szennyeződést, baktériumot és sminket tudunk eltávolítani a bőrünkről. A tisztítókefékkel bőrünk nem csak tisztább lesz, de lágyabb és simább is. Ügyeljünk arra, hogy olyan eszközt válasszunk, amely illik bőrünk típusához, hiszen egyes eszközök sörtéi túl durvák lehetnek, amely érzékeny bőrre nem alkalmazhatók.

#2: Nem mindegy, milyen arclemosót használsz

Annak ellenére, hogy a legtöbb esetben gyengén savas arclemosót ajánlanak a szakemberek, nem jó általánosságban bárkinek használnia. Minden olyan arclemosó, amely eltávolítja a természetes olajokat a bőrről, az a száraz bőrnek kifejezetten hátrányos, hiszen még inkább kiszárad általa a bőr. Ezért fontos, mindig bőrtípusunknak megfelelő arclemosót választani.

#3: Arclemosó tonik

Az arclemosó mellett a tonikok használata is jó ötlet, azonban az alkoholtartalmú termékeket kerüljük, különösen, ha zsíros, pattanásos bőrrel rendelkezünk. Az arclemosó használata után reggel és este is érdemes olyan tonikot választani, amelyben szalicilsav vagy glikolsav található, amelyek segítenek megakadályozni az elhalt bőrsejtek eltömődését a pórusokban. A megfelelő tonik egyensúlyba hozhatja a bőr természetes pH-szintjét, megnyugtathatja és csökkenti a bőr pirosság kialakulásának esélyét.

#4: A fényvédőt ne hagyd ki

A mítosz, hogy a napfény segít leszárítani bőrünkről a pattanásokat, nem valós. A nap, a hő és a páratartalom miatt az olajmirigyek hiperaktívvá válhatnak, ami pedig pont, hogy a pattanások kialakulásához vezethet. A pattanások elkerülése érdekében válasszunk olajmentes fényvédőt, amit alkalmazzunk minden nap, különösen a nyári időszakban reggelente.

#5: Tápláld bőröd belülről

Az egészséges étkezés és az egészséges bőr nagymértékben összefüggnek. A sok cukor, és magas szénhidráttartalmú étrend súlyosbíthatják arcbőrünk állapotát, és sok esetben bőrünk olajosabbá válik, amely a pattanások kialakulásának alapja. A sok gyümölcs, zöldség és könnyű ételek fogyasztása a bőrünk egészségén is meglátszik, így arcbőrünk sokkal simább lehet.

 

#6: A hidratálást sem szabad kihagyni

A bőr hidratációja rendkívül fontos, amit nem csak belülről, hanem kívülről is meg kell tenni. Akár zsíros, akár száraz vagy vegyes típusú bőrrel rendelkezel, az arcbőröd hidratálása elengedhetetlen. A megfelelő hidratálókrém megtalálása néha nehéz lehet, hiszen ilyenkor is érdemes olyat választani, amely bőrtípusodnak megfelel. Ha olyan terméket keresel, amely megnyugtatja bőröd, enyhíti a bőrviszketést és a pirosságot, akkor válaszd a Ceralbin hidratáló termékeit!

 

Nézz szét termékkínálatunkban és válaszd ki a számodra legjobbat: Irány a webshop!

 

#7: Tisztítsd meg mobiltelefonod

A mobiltelefonon lévő baktériumok és szennyeződések befolyásolhatják bőröd állapotát, hiszen sok esetben arcunkhoz érintjük. Inkább használjunk fülhallgatót vagy kihangosítót a mobiltelefon használata során, így elkerülhetjük a felesleges szennyeződések bőrre jutását. A telefonunkat érdemes naponta áttörölni valamilyen fertőtlenítő kendővel, hogy megszabaduljunk a káros baktériumoktól.

#8: Az alvás létfontosságú

Az alvás minősége és mennyisége rendkívül fontos bőrünk állapota miatt. Alvás közben a bőr megújítja magát, hiszen ez idő alatt a kollagéntermelés fokozódik a szervezetben. Ha nem alszunk eleget, az nem csak szem alatti karikákat okoz, de nagyobb valószínűséggel jelennek meg bőrünkön pattanások, vagy válik bőrünk szárazzá, pirossá, irritálttá.