Ceralbin page image

5 JEL, HOGY ÉRZÉKENY A BŐRÖD

Az érzékeny bőr számos bőrbetegséggel is összefüggésbe hozható, mint a rosacea, az ekcéma vagy az allergia. Még sokak esetében csak valamilyen összetevő vagy termék váltja ki a bőrérzékenységet, addig másnál ezek a problémák tartósan is fennállhatnak. Milyen tünetek utalnak arra, hogy érzékeny a bőröd? A következőkből kiderül!

1. A bőröd könnyen kipirul

A bőrpír az érzékeny bőr egy általános jele, függetlenül attól, hogy a háttérben valamilyen genetikai hajlam – például rosacea – vagy csak egy bizonyos összetevőre adott reakció áll. Az igazán érzékeny bőrűeknél gyakran előfordul ez a reakció. Azoknál, akiknek a bőrén csak ritkán jelenik meg bőrpirosság, valamilyen termék vagy összetevő esetén, azoknak nem feltétlenül érzékeny a bőrük, de érdemes kerülni minden olyan dolgot, amely a bőr irritációját okozhatja.

 

2. Kiütések, dudorok

A gyakori kiütések és apró vörös dudorok a bőrérzékenység jelei. Feltétlenül végezz bőrödön tesztet, amennyiben új terméket próbálsz ki, a bőröd egy alig észrevehető területén. Várj legalább 24 órát, hogy kiderüljön allergiás vagy-e a termékben található valamilyen összetevőkre, ezzel bőrkiütést tapasztalva, még mielőtt rákennéd az arcodra vagy a testedre.

 

3. Égető érzés

Függetlenül attól, hogy tisztítót, hidratálót, alapozót vagy fényvédőt használsz és bőrödön égető, szúró érzést észlelsz, akkor valószínű érzékeny bőrrel rendelkezel. Az érzékeny bőrű embereknek vékonyabb a felső bőrrétege, így a bőrápolási termékek összetevői éghetik bőröd. Ne terheld túl érzékeny bőröd vegyi összetevőkkel – válassz inkább érzékeny bőrre kifejlesztett természetes összetevőkből álló, hipoallergén termékeket.

Ilyen például a Ceralbin hidratáló testápolója is, amely mélyen hidratálja bőröd és akár érzékeny bőrödre is kiváló választás lesz, hiszen parabén-, és illatanyagmentes, továbbá hipoallergén összetevőket tartalmaz, amely nem irritálja bőröd. A benne található természetes összetevők pedig segítenek megnyugtatni érzékeny bőröd.

 

Rendeld meg webshopunkból most ajándék fürdőkrémmel!

 

4. Száraz foltok

A bőr kiszáradása és irritációja az ekcéma jele, amely a bőrérzékenység egyik fajtája. Ekcéma esetén a bőr nedvességtartalma sokkal nagyobb mértékben csökken, aminek következtében száraz foltok jelenhetnek meg a bőrödön. Amennyiben ekcémára utaló tüneteket tapasztalsz, jobb felkeresni vele bőrgyógyászod a megfelelő kezelés miatt.

 

5. A bőr viszkető lesz

A viszkető, feszes bőr az érzékenység egyik tünete, amelyet súlyosbíthat a forró vízzel történő gyakori mosás. Válts át langyos vízhőmérsékletre, és győződj meg arról, hogy gyengéd tisztítószert használj fürdés vagy zuhanyzás közben is, ami nem irritálja bőröd. A Ceralbin fürdőkrémje ebben nagyon jó segítségedre lesz, hogy enyhítsd bőröd viszketését.

Ismerd meg termékünket és rendeld meg most kipróbálási garanciával, ami az online történő megrendelésekre vonatkozik!