Ceralbin page image

HÁMLASZTÁS UTÁNI BŐRÁPOLÁS: ERRE AZ 5 DOLOGRA FIGYELJ A TÖKÉLETES EREDMÉNY ÉRDEKÉBEN

Manapság nagyon népszerű a bőrápolásban az úgynevezettet hámlasztásos eljárás alkalmazása, ami nem véletlen, hiszen nagyszerű eredményeket lehet elérni vele. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a hámlasztás után hogyan ápolod a bőröd, ilyenkor ugyanis különös gondoskodásra szorul. De ne aggódj, pár apróságot betartva, maximalizálhatod az eredményt, és bőröd olyan friss lesz, hogy te magad is alig fogsz ráismerni.

Mi az a bőrhámlasztás?

Mielőtt belevágnánk, és elmondanánk, hogy mikre kell figyelned a bőrhámlasztás után, fontos, hogy tisztázzuk, mit is értünk ez alatt, hogyan zajlik az eljárás, és milyen hatásai vannak, vagyis mire jó a bőrhámlasztás. A bőrhámlasztás, ahogy a nevében is benne van, a bőr elhalt rétegeinek a hámlasztását jelenti, legtöbbször valamilyen kémiai eljárással. Ez az eljárás, annak köszönhetően, hogy eltávolítja az elhalt rétegeket, felfrissíti a bőrt, segít fiatalon tartani az arcot, de a ráncok mellett, pigmentfoltok, hegek, mitesszerek kezelésére is alkalmas. A hámlasztás segít a bőr természetes megújulási folyamatában. Azonban mivel egy kémiai behatás éri a bőrt, a kezelés után gondos odafigyelést igényel. Mutatjuk is, hogy mire kell figyelned bőrhámlasztás után, hogy maximalizáld az eredményt.

 

Hámlasztás utáni bőrápolás

Először is fontos tisztázni, hogy az arc hámlasztása egy kémiai folyamat, ami átmeneti kellemetlenséggel, pirosodással járhat, de nem szabad kétségbeesni, ez nem a végleges eredmény, sőt némi odafigyeléssel egészén könnyen javítani lehet a helyzeten. Teljesen normális reakció, ha hámlasztás után a bőr kicsit megdagad, ég, feszül, viszket, némi bőrpír keletkezik, de kellő odafigyeléssel ezeket a tüneteket egészen egyszerűen, és gyorsan lehet csökkenteni.

 

1. Hámlasztás után elengedhetetlen a megfelelő hidratálás!

A hámlasztási folyamat fontos része a bőr ápolása is. Mivel a bőr felső rétegének nagy része eltávolításra kerül, fontos, hogy a friss réteget megfelelően ápold. Erre a célra keresve sem találhatnál jobb eszközt, mint a Ceralbin bőrhidratáló termékei, ugyanis ezek úgy nyugtatják, és egyben táplálják a bőrt, hogy közben nagyon kíméletesek, a bőrbarát összetevőknek köszönhetően nem irritálják a bőrt, valamint az esetlegesen fellépő gyulladásokat is képesek enyhíteni. Vásárold meg a neked tetsző kiszerelésben a gyógyszertári minőségű hidratáló krémeket webshopunkból!

 

2. Hámlasztás után csak okosan a kozmetikumokkal!

Bár az előző pontban a hidratálás fontosságára hívtuk fel a figyelmet, fontos, hogy kihangsúlyozzuk, nem akármilyen krém felel meg erre a célra. Érdemes a hámlasztás utáni időszakban kerülni a retinoidokat, az alfa-hidroxi savakat, a béta-hidroxi savakat, a benzoil-peroxidokat, a retinolt és minden olyan terméket, ami ezeket tartalmazza, vagy bármilyen módon irritálja a bőrt. A Ceralbin termékek, kizárólag ellenőrzött, valamint természetes összetevőket tartalmaznak, amik még a legérzékenyebb bőrűeknél sem okoznak irritációt, így, ha biztosra akarsz menni, akkor ezt ajánljuk! IDE kattintva szerezheted be!

 

3. Hámlasztás után kerüld a napot!

A kezelést követően legalább 10 napig érdemes tartózkodni a napfénytől, a magas UV sugárzástól. Ez idő alatt tilos a szolárium, de a napozás is. Ha lehet kerüld el, hogy huzamosabb ideig a napon kellejen tartózkodnod, ha semmiképpen nincs erre lehetőséged, akkor pedig használj minél magasabb védelmet biztosító fényvédő krémet, amit óvatosan kézzel vigyél fel az érintett területre.

 

4. Hámlasztás után a textíliákat is cseréld le

Hámlasztás után a bőrünk különösen érzékeny mindenre, ezért tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy elkerüld a felesleges behatásokat, irritációt. Használj tiszta textíliákat, törölközőt, ágyneműt, ha lehet, akkor hanyatt fekve aludj!

 

5. Hámlasztás után óvatosan tisztítsd a bőröd

Hámlasztás után, fontos, hogy minél inkább megkíméljük a bőrünket a különböző behatásoktól, ezzel is támogatva a gyógyulási folyamatot. Fontos például, hogy zuhanyozásnál ne irányítsuk a vízsugarat közvetlenül az arcunkra, az arc tisztításakor óvatosak legyünk! Valamint fontos az is, hogy ne dörzsöld a bőrödet, a leváló darabokat ne kezd el tépkedni, mert ez elszíneződéshez, hegek kialakulásához vezethet!