Ceralbin page image

EZT A BŐRÁPOLÁSI HIBÁT, LEHET, HOGY TE IS ELKÖVETED

A bőrápolási termékek kiválasztásánál fontos lehet sok tényező: a bőrtípus, az összetevők, a márka, a doboz, de szinte bármi miatt dönthetünk egy termék mellett. De mit rontunk el bőrápolási rutinunk során? Most kiderül!

Túl régi bőrápolási terméket használsz

A bőrápolás során nagyon fontos, hogy bőrödnek megfelelő terméket válassz, hiszen így fogod a legjobb hatást elérni. Azonban sokan ott rontják el, hogy egy terméket túl sok ideig használnak. A kozmetikumoknak is van szavatossági idejük, ahogyan a tejnek is a hűtőben. A bőrgyógyászok azonban óva intenek azoktól a kozmetikai vagy bőrápolási termékektől, amelyek akár évek óta ott állnak a polcodon. Ezek a lejárt bőrápolási cikkek többet árthatnak bőrödnek, mint gondolod. Elszaporodhatnak bennük a baktériumok, a penész, amely ezután pattanásokhoz vagy fertőzésekhez vezethet. A legfőbb probléma azonban az, hogy nehéz megítélni, hogy mikor is kellene kidobni a kedvenc hidratáló krémedet.

 

Mik az előírások?

Az Európai Unió kozmetikai irányelve előírja, hogy a 30 hónapnál rövidebb lejárati idővel rendelkező termékek esetén kötelesek feltüntetni a legkisebb eltarthatósági idő dátumát. Így a felhasználó tudja, hogy mennyi ideig használhatja maximum az adott terméket. Azonban fontos, hogy a 30 hónapot meghaladó lejárati idővel rendelkező termékek esetén nem kötelező a minőségmegőrzés dátumát megadni, csupán a felnyitástól számított lejárati idő dátumát.

 

Hogyan ellenőrizzük a termékeket?

Ha nem vagy biztos abban, hogy lejárt-e az adott kozmetikumod, bőrápoló terméket, végezz egy gyors szaglás ellenőrzést. Ha a terméknek furcsa illata van, akkor itt az ideje, hogy kidobd. Amennyiben pedig kicsapódást vagy bármilyen foltot látsz a terméken, szintén szabadulj meg tőle. Új termék vásárlásakor érdemes feljegyezned a vásárlás vagy a felnyitás dátumát, hogy könnyebben nyomon tudd követni a termék élettartamát.

 

Bőrápolási termékek lejárati idejének irányelvei

Egyes termék típusok esetén a lejárati és felhasználási idő eltérő lehet, és bőrgyógyászok szerint más az ajánlott. Lássuk ezeket:

Arctisztító: Egy év

Szérum: Hat-12 hónap

Hidratáló: Egy év

Fényvédő: Hat hónaptól egy évig

Pattanás elleni termékek: Két év

 

A bőrápoló termékeket érdemes akár hűtőszekrényben tárolnod, hiszen így a termékek sokkal hosszabb ideig tartanak, a hideg pedig ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

Ha pedig szeretnél egy megbízható termékcsaládot kipróbálni, most 100% kipróbálási garanciával, akkor válaszd a Ceralbin gyógyszertári minőségű termékeit és ápold bőröd természetes anyagokkal.

 

Ismerd meg termékeinket: Webshop!