Ceralbin page image

BŐRSZÁRAZSÁG OKAI

Száraz a bőröd, olyannyira, hogy már számtalan kellemetlen tünetet észleltél? Ha bőrszárazsággal küzdesz te is, akkor minden bizonnyal kíváncsi vagy a bőrszárazság okaira, és a bőrszárazság hatékony kezelésének lehetőségeire is. Most ezeket fogjuk részletesen bemutatni!

Mik lehetnek a bőrszárazság okai?

Ahhoz, hogy hatékonyan lehessen kezelni, először a bőrszárazság okaira kell rájönni. A bőrszárazságát számtalan dolog okozhatja, azonban a bőrszárazság okai leggyakrabban a bőrt ért külső hatások, mint például télen, a száraz, hideg levegő, szél, nyáron a napozás okozta hatások, túl kevés folyadék bevitele, meleg vízben történű fürdés, nem megfelelő szappan használata, légkondi használata, de közre játszhat a genetika is. Illetve sajnos az is előfordulhat, hogy bőrszárazság mögött valamilyen komolyabb betegség áll, mint például pajzsmirigy alul működés, cukorbetegség, vagy ekcéma, továbbá különböző gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet.

 

Bőrszárazság okai és tünetei

A bőrszárazság okait nemcsak azért fontos megszüntetni, mert a száraz bőr nem esztétikus, hanem azért is, mert a bőrszárazság igen kellemetlen tünetekkel járhat. A száraz bőr kezdetben csak viszket, majd kipirosodik, hámlik, vérezhet, és fájdalommal is járhat. Aki küzd ezzel a problémával, az jól tudja, hogy ezek mennyire kellemetlenné tudják tenni a mindennapokat, de szerencsére van megoldás.

 

A bőrszárazság okainak kezelése

A bőrszárazság okaiknak kiderítése után nem maradt más hátra, mint kezelni őket. Amennyiben valamilyen betegség okozza a száraz bőrt, természetesen először a betegséget kell kezelni, amiben szakorvos nyújt segítséget. De, ha külső tényezők a bőrszárazság okainak forrásai, akkor megfelelő hidratálással véget vethetünk neki. A megfelelő hidratáló készítményekkel nagyon gyorsan nemcsak a tüneteket lehet enyhíteni, hanem a problémát is hatékonyan kezelni.

 

A bőrszárazság okainak leküzdése a Ceralbin termékcsaláddal

A Ceralbin termékcsalád, egy magyar gyógyszerész, Argay Márton által megálmodott mesterséges anyagoktól mentes, gyógyszerészeti minőségű anyagokat tartalmazó krémekből álló termékcsomag, ami speciálisan a bőrszárazság okainak kezelésére lett megalkotva. A termékek között olyan kozmetikumokat találhatsz, amik segítenek abban, hogy minél hamarabb végett vess a száraz bőr okainak, tüneteinek, és hidratált bőröd újra ragyogjon. Lássuk mely termékeinket tudod használni a bőrszárazság különböő okainak, tüneteinek leküzdésére.

 

A bőrszárazság okainak megszüntetése a zuhany alatt

A bőrszárazság okai között gyakran szerepel, a nem megfelelő szappan használata, vagy a túl meleg fürdővíz. Éppen ezért a Ceralbin termékcsaládjában megtalálhatsz egy hidratáló fürdőkrémet is ami egyszerre tisztít kíméletes, és hidratálja a bőrödet. Ezt használva a zuhany alatt, vagy a fürdőkádban, csökkentve egy kicsit a víz főfokát, biztosan észre fogod venni, hogy a korábban száraz bőröd, mennyivel hidratáltabb.

 

A bőszárazság okai, tünetei ellen

A bőrszárazság okainak leküzdése ellen a legfontosabb, hogy megfelelőképpen hidratálj, ehhez pedig két terméket is tudunk ajánlani. Míg a zsírosabb univerzális kenőcs hatékonyan veszi fel a harcot a nagyon száraz bőrrel, és az extrém tünetekkel, addig a légiesebb, könnyedebb textúrával rendelkező hidratáló testápoló, gyors felszívódása miatt akár napközben is használható, ha gyors segítség kell, nemcsak tusolás után.