Ceralbin page image

BŐRÁPOLÁS: MIRE FIGYELJ A NYÁRI HÓNAPOKBAN?

Vége van a hóesésnek, a hideg szeles időnek, itt az idő, hogy élvezzük a nyári napsütést. Nem szabad azonban hátradőlni, és azt gondolni, hogy nem kell foglalkoznunk bőrünkkel ebben az időszakban, ugyanis a napon töltött órák, valamint a megnövekedett páratartam miatt ugyanannyira oda kell figyelnünk bőrünk egészségére, mint a téli hidegebb hónapokban. Mutatjuk is mire figyelj a nyári hónapokban a bőrápolás kapcsán!

Nyári bőrápolás: tisztítsd bőröd gyakran!

Ha a levegő forró és párás, a bőr extra zsírossá válhat. Legyünk őszinték, általában nyáron többet izzadunk, mint más évszakokban. Szerencsére maszkot nem kell hordani idén nyáron-legalább is úgy néz ki, hogy kedvezően alakul a koronavírus járvány-, de sosem tudni mikor jelenik meg egy újabb mutáció, egy újabb szigorítás a szabályokban. A lényeg, a lényeg: a bőr a nyáron jobban izzad, olajos réteg keletkezik a bőrön, ezt pedig érdemes naponta többször is eltávolítani. A tisztítással sem szabad túlzásba esni, mert ezzel a bőr természetes védőrétege sérülhet, éppen ezért az ajánlott mérték a napi kétszeri arcmosás. Használj bőrtípusodnak megfelelő arctisztító készítményeket!

Nyári bőrápolás: ne hagyd ki a radírozást!

A nyári bőröd felesleges zsírt termelhet, de száraznak és fakónak is tűnhet, ha nem radírozod rendszeresen. Nyáron kiemelten fontos a bőrradír használata, mai eltávolítja, az elhajt hámsejteket, és felfrissíti az újakat. Hatása nagyon látványos, szinte felfrissül a bőröd, ami a bőrradír lemosása után tükörbe nézve is látszik.

Nyári bőrápolás: napvédő, napvédő!

Nagyon fontos a napvédő használata! Még akkor is, ha csak 5 percre ugrasz ki, és akkor is, ha „te nem is vagy napon”. Lehet élvezni a napsütést, csak okosan: csodás hatásai mellett sajnos káros hatásai is vannak, ezért nem árt elővigyázatosnak lenni. Az SPF-nek a nyári bőrápolási rutin alappillére kell legyen, függetlenül attól, hogy milyen bőrtípussal vagy bőrápolási gondokkal küzdesz. A fényvédőt legalább kétóránként, illetve úszás vagy izzadás után újra fel kell kennie. Az is fontos, hogy védd bőrödet: kerüld a napfényt a csúcsidőszakban, keress árnyékot, és viseljen széles karimájú kalapot, valamint hosszú, lenge ruhákat. Az erős napozás helyett az önbarnító krém használatát is ajánljuk, ami kíméletesebb a bőrhöz, mint a nap forró sugarai.

Nyári bőrápolás: hidratálj éjszaka!

Tudjuk, hogy a nyári nagy melegben kellemetlen érzés lehet még egy réteget kenni az egyébként is izzadó, ragacsos bőrre, de hidratálni ilyenkor is kell! Hidratálj éjszaka, ha akkor kened be a bőrödet egy természetes hidratálóval, amikor még kicsit nedves a bőröd, akkor az értékes tápanyagok hatékonyabban hatolnak be a bőr mélyrétegeibe. A nappal elvesztett nedvességet így pótolni lehet. Nyárra ajánljuk a kettős hatású fürdőkrémünket, ami már a zuhanya alatt hidratál, miközben tisztít is egyszerre.