Ceralbin page image

MIÉRT JOBBAK A ZSÍROSABB KRÉMEK?

A zsírosabb krémek tényleg jobbak a száraz bőr ápolására? Járjunk ma ennek utána.

Sűrű, ragacsos, lassan szívódik fel, túl sok időt vesz igénybe a használata, gyakran mondják ezt, ha száraz bőr ápolására valamilyen zsíros kenőcsöt próbáltok. Sok esetben az a véleményetek, hogy ezek a kenőcsök rosszak. Azonban a Ceralbinnál ezt máshogy gondoljuk. Nem véletlen, hogy a kenőcsünk és a testápoló krémjeink más laza szerkezetű krémekhez viszonyítva tényleg sűrűbbek. Nem véletlen, hiszen a zsírokban gazdag kenőcsök, a zsírosabb krémek kiváló megoldást jelenthetnek a száraz bőrre.

De ahhoz, hogy megértsétek, miért döntöttünk így, meg kell érteni, hogy valójában mi is történik a bőrünkkel, amikor kiszárad.

A bőr kiszáradása esetén egyszerűen felborul a víz-zsír egyensúly. A bőr elkezd húzódni, viszketni, kipirosodni és rosszabb esetben, akár kisebesedni is. Ilyenkor legtöbben pánikszerűen egy gyors megoldást keresnek, és egy egyszerűbb vizesebb összetételű, gyorsan felszívódó krémet választanak, hiszen gyorsan szeretnének megoldást. Azonban itt jön a de. Nem árt tudni, hogy a vízalapú krém ilyenkor csak félmegoldás.

Mivel a bőr kiszáradásában nemcsak annak, víztartalmának csökkenése, hanem a bőr felső védő zsírrétegének, a lipideknek a csökkenése vagy eltűnése is szerepet játszik a hidratálás szempontjából a vízpótlás mellet gondoskodnod kell a lipid pótlásról is.  Ha csak a hidratálásra koncentrálsz, nem segíted teljes mértékben bőröd regenerálódását, a védő lipid hiányában az jobban ki van téve akár fertőzéseknek, akár az allergének bejutásának.

Ezért azt javasoljuk, hogy lipidgazdag kenőcsöt használj, ha kiszárad a bőröd! Így a bőrápolás mellett a lipidek pótlásával a bőröd védő gát funkcióját, a barrier funkcióját is tudod javítani. Ezeknél a komplex készítményeknél előnyös, ha természetes olajok képzik a zsíros fázist, melyek kedvező határa régóta ismert és bizonyított. Bár ezek a készítmények felszívódása több időt vesz igénybe hosszú hidratálást biztosítanak és sok esetben csak ezekkel tudjuk a kívánt célt elérni.

Az tény, hogy a zsírosabb krémek használatával időt fogsz veszíteni, ugyanis tényleg több időt vesz igénybe a felszívódása. Azonban rengeteget nyersz vele: tartós hidratálást, teljeskörű gondoskodást és a selymes puha bőr hosszan tartó örömét. Így talán érdemes egy kicsivel több időt rászánni a krémezésre, és megvárni, míg ez a zsírosabb kenőcs felszívódik, ugyanis az eredmény magáért fog beszélni.